Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Päätös EU:n vammaiskortin käyttöönotosta kumottiin

Julkaistu 13.9.2019 9.50

Joukkoliikennelautakunta päätti 19.6.2019 ottaa EU:n vammaiskortin käyttöön Nysse-liikenteessä ensi vuoden alusta alkaen. Päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus, jossa vedottiin muun muassa päätöksenteossa tapahtuneeseen virheeseen, kun toimialueen vammaisneuvostoilta ei pyydetty lausuntoja.

Kuntalaki §28 toteaa yksiselitteisesti, että vammaisneuvostoja on kuultava vammaisia henkilöitä koskevissa asioissa. Joukkoliikenteen palvelualue oli ennen päätöstä yhteydessä Suomen Kuurosokeat ry:n sekä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n edustajiin, ja tavoitteli myös Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n edustajaa tässä kuitenkaan onnistumatta. Päätöksen valmistelussa ei kuitenkaan oltu yhteydessä Tampereen vammaisneuvostoon eikä muihin toiminta-alueen vammaisneuvostoihin, kuten lain mukaan olisi pitänyt menetellä.

Joukkoliikennelautakunnan päätös EU:n vammaiskortin käyttöönotosta kumottiin lautakunnan kokouksessa 12.9.2019, ja asia palautettiin valmisteluun toimivalta-alueen vammaisneuvostojen kuulemista varten.

Ulkoinen linkkiTampereen seudun joukkoliikenne


Teksti Hanne Tamminen