Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere tarjoaa hyvät mahdollisuudet harrastaa ilmaiseksi koulupäivän yhteydessä

Julkaistu 11.9.2019 15.05

Tampereen kaupunki tarjoaa perusopetuksen oppilaille joka viikko yhteensä 260 tuntia maksuttomia harrastuksia koulupäivän yhteydessä. Syyslukukauden ryhmiin on tänä syksynä ilmoittautunut yhteensä noin 2000 lasta tai nuorta.

Oppilaat harrastavat tänä syksynä kaikkiaan 230 harrastusryhmässä, joissa on tarjolla laaja valikoima liikuntalajeja sekä muita taito- tai taidelajeja.

Harrastava iltapäivä -toimintaa on kehitetty viime vuosina Tampereella määrätietoisesti. Taustalla on pormestariohjelman asettama tavoite maksuttomien harrastusten lisäämiseksi ja sisältöjen monipuolistamiseksi. Tarjottavien harrastustuntien määrässä Tampere on suurten kaupunkien kärkeä.

- Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalveluissa harrastamisen ja liikkumisen edistäminen on yksi tärkeimmistä painopisteistä. Tavoitteena on tarjota monipuolisia harrastuksia, lajikokeiluja, liikkumisen iloa ja erilaisia tapahtumia päiväkodin ja koulupäivän sisällä. Näitä toteutetaan muun muassa Harrastava iltapäivä-, Liikkuva koulu-, Ilo kasvaa liikkuen - ja Lukeva Tampere -ohjelmien avulla, kertoo kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelä. Kaikkien ohjelmien toteutuksessa keskeisessä roolissa ovat kolmannen sektorin toimijat.

Harrastava iltapäivä -toiminnan harrastustarjonnassa otetaan huomioon oppilaiden toiveet. Lähikouluilla järjestettävien harrastusmahdollisuuksien lisäksi Harrastava iltapäivä tarjoaa kaikkiaan 17 harrastusryhmää, jotka ovat kaikille kouluille yhteisiä. Kaikille yhteisissä ryhmissä on tarjolla parkouria, uintia, koodausta, sirkusta, luonnontiedettä, salibandyä ja luistelua.

Lukuvuonna 2019-2020 tarjottavasta 230 harrastusryhmästä 113 ryhmää on liikuntaryhmiä ja 117 ryhmää tarjoaa muuta harrastustoimintaa.

Mukana 50 paikallista seuraa, järjestöä tai yksityistä palveluntuottajaa

Harrastustoimintaa toteuttavat paikalliset seurat, kulttuurijärjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Harrastavan iltapäivän harrastusryhmiä järjestää noin 50 toimijaa palveluntuottajina. Uusina toimijoina Harrastavassa iltapäivässä lukuvuonna 2019-2020 aloittivat Pirkanmaan musiikkiopisto (sisältöinä puu- ja vaskipuhaltimet sekä soitinkaruselli), Unlimited Frisbee Organization, UFO ry (sisältönä ultimaten perusteet ja muut liitokiekkolajit) sekä Tappara ry (sisältönä liikunnan perustaitojen kehittäminen monipuolisesti WAU! -konseptilla).

Harrastavan iltapäivän suurimmat palveluntuottajat lukuvuonna 2019-2020 ovat:

  • Tampereen Jumppatiimi (Taju ry), harrastusryhmiä eri kouluilla 16 h/viikko (sisältöinä Freegym, Paini- ja kehonhallinta, Jumppasirkus- ja telinevoimistelu, Temppuilu sekä Liikuntapelit)
  • Kansallinen Lastenliitto Pirkanmaan aluejärjestö ry, ryhmiä 12 h/viikko (sisältöinä Välipalakokkaus, Luova -ryhmät sekä Discot)
  • Shakkilinna, Koulushakkitunteja 11 h/viikko, shakkitunneille siirrytään myös lähikouluista
  • Tappara ry, WAU! -liikuntakerhoja 11 h/viikko eri koululla
  • LUMATE -keskus, tiede- ja robotiikkakerhoja 9/viikko eri koululla

Toiminta käynnistyi syyskuun alussa, mutta vielä mahtuu mukaan. Kysy vapaita paikkoja omalta koululta.


Lisätietoja

Perusopetusjohtaja
Kristiina Järvelä
puhelin 040 800 4678
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Pirkko Seppä