Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Suomen kieltä voi oppia sirkustempuilla

Julkaistu 10.9.2019 16.34

Suomen kielen opettelu voi olla haastavaa, mutta se voi olla myös hauskaa! Hervannan alueen lapset pääsevät kokeilemaan, miten suomen kieltä voi oppia sirkustemppujen avulla. Uusia sanoja opetellaan hauskojen musiikkileikkien ja temppuilun lomassa. Mukaan ovat tervetulleita suomea äidinkielenään puhuvat sekä vasta kielen alkeita opettelevat alle kouluikäiset lapset perheineen. Toimintaa suositellaan yli 3-vuotiaille lapsille.

 

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Sorin Sirkus aloittavat Sanasirkuksen Hervannassa. Sanasirkuksen tarkoitus on tarjota perheille hauskaa tekemistä ja innostaa opettelemaan suomen kieltä yhdessä. Sirkusopetuksen tukena käytetään kuvia, eleitä ja joskus myös tukiviittomia.

"Sirkus sopii kaikille ja on mainio työväline monen muun ohella myös kielenoppimiseen. Ilo ja rentous luovat ilmapiirin, joka edistää oppimista. Paljon puhutaan myös kehollisesta kielenoppimisesta. Sorin Sirkus on tehnyt useita vuosia töitä esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten sekä kielellisiä erityisvaikeuksia omaavien lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Palaute on ollut todella hyvää", sirkusohjaaja Tytti Vuolle kertoo.

Sanasirkusta järjestetään keskiviikkoisin 4.9.-13.11.2019 klo 9.30-10.30 (Sanasirkusta ei järjestetä syyslomaviikolla ke 16.10.) Hervannan vapaa-aikakeskuksessa (pienessä balettisalissa, tilanro 123) osoitteessa Lindforsinkatu 5. Hyppää mukaan yhdelle tai useammalle kerralle koska vain!

Sanasirkus on suunniteltu yhteistyössä kulttuuripalveluiden, Sorin Sirkuksen, varhaiskasvatuksen erityisopetuksen sekä naisten kansainvälisen kohtaamispaikka Naistarin kanssa.

Alla olevista liitteistä löydät Sanasirkuksen tiedot arabiaksi, englanniksi, persiaksi (dari), somaliksi ja venäjäksi.


Lisätietoja

Koordinaattori
Jenni Taipalus
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]


Teksti Jenni Taipalus