Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen uuden tapahtuma-areenan peruskivi muurattiin 5.9.

Julkaistu 6.9.2019 9.08

Tampereen uusinta kaupunginosaa rakennetaan parhaillaan rautatien päälle kaupungin keskustaan. Uuden Tampereen Kansi -alueen maamerkki on Suomen suurin urheilu- ja tapahtuma-areena. Areenan peruskivi muurattiin 5.9. ja se valmistuu vuoden 2021 lopulla.

Daniel Libeskind Kansi ja Areena -hankkeen Visit Center -keskuksen edessä.
 

Arkkitehti Daniel Libeskindin suunnittelema uusi alue Tampereen kansi liittää yhteen Tampereen itä-ja länsiosan radan molemmin puolin. Kaupunginosat yhdistävästä Kannesta syntyy vuorokauden ympäri toimiva elävä ja innostava ympäristö, jossa yhdistyy asuminen, liike- ja toimistotilat sekä hotelli. Aiemmin kaupunkia jakanut rautatie tuo jatkossa tapahtumakävijät kauempaakin suoraan areenan tapahtumiin kaupungin keskustaan. Koko alue valmistuu 2025.

Tampereella elokuun lopulla vieraillut arkkitehti Daniel Libeskind oli vaikuttunut työmaalla näkemästään. Hänen mukaansa muutos ja kehitys on olennainen osa kaupunkeja. Kannen alue luo vision mukaisesti uuden naapuruston Tampereelle. "Rakennukset, joilla on kytkös historiaan, ilmentävät sitä arkkitehtuurin kielellä eli materiaaleilla ja mittasuhteilla. Ne osaltaan kertovat Tampereen tarinaa ja niissä mennyt liittyy tulevaan".

Hankejohtaja Tero Tenhusen mukaan Areena on maailman mitassakin harvinainen ydinkeskustassa toimiva tapahtumien monitoimiareena. "Tampereella on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Uusi kaupunginosa tekee mahdolliseksi koko keskustan ja rautatieaseman seudun kehittämisen. Näin voidaan tiivistää kaupunkirakennetta, luoda hyvät joukkoliikenneyhteydet, kevyen liikenteen väylät sekä sujuvat matkaketjut niin paikallisesti, seudullisesti kuin valtakunnallisesti. Kaikki tämä tukee Tampereen kaupungin tavoitetta lisätä vetovoimaa, parantaa kaupunkilaisten arjen sujuvuutta ja saavuttaa hiilineutraalisuus".

Areenan yli miljoonan vuotuisen kävijän on arvioitu tuottavan Tampereelle parhaimmillaan 28 miljoonaa euroa arvonlisäystä vuodessa. Tampereen Kansi ja Areena -hanke liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen. Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, harjoitushalli, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toisessa vaiheessa rakennetaan pohjoisen kansi sekä kolme tornitaloa. Kokonaisuudessaan kohteeseen tulee jopa tuhat asuntoa. Tampereen Kannen uuden areenan omistaa konsortio, jonka muodostavat Tampereen kaupunki, SRV sekä hankkeen sijoittajat OP ja LähiTapiola.


Lisätietoja

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu

Kuvat Veli-Matti Lahdenniemi