Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tuulensuun valmista raitiotiekorttelia juhlitaan 24.8. – kaadetuista lehmuksista tehdään toteemeja

Julkaistu 21.8.2019 11.37

Tampereen ensimmäinen raitiotiekortteli on valmistunut Tuulensuuhun Hämeenkadun länsipäähän. Ensimmäistä kokonaan uusittavan pääkadun valmista osuutta juhlistetaan koko perheen ilmaisessa Tuulensuun korttelijuhlassa lauantaina 24.8.2019 kello 12–16 Yleisö pääsee muun muassa kuvittamaan toteemeja kadulta raitiotietyömaan alta aikanaan kaadetuista lehmuksista.

- Ammatti- ja ITE-taiteilijat ovat jo päässeet lehmuksia hyödyntämään. Nyt annamme kaupunkilaisille mahdollisuuden käyttää luovuuttaan, raitiotien taidehankkeita koordinoiva Heini Orell kertoo.

Tuulensuun korttelijuhlassa yleisö pääsee nauttimaan yritysten tarjouksista, musiikista, ohjelmasta lapsille ja loppukesän tunnelmasta. Tapahtumassa tarjotaan samalla tietoa raitiotien rakennustöiden etenemisestä ja vuonna 2021 Tampereella alkavasta Ratikka-ajasta.

Raitiotieallianssi uudistaa ratikkatöiden yhteydessä Hämeenkadun kokonaan eli myös jalkakäytävät, maanalaisen kunnallistekniikan sekä katuvalaistuksen. Hämeenkadun rakentaminen on edennyt aikataulussaan, samoin kuin muu raitiotien rakentaminen joka jatkuu vilkkaana eri kohteissa reitin varrella Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle.

Korttelijuhlien tuottamisesta vastaavat Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma yhdessä Tampereen Raitiotie Oy:n ja Raitiotieallianssin kanssa sekä yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa. Tänä vuonna on tarkoitus järjestää myös lisää korttelijuhlia uuden Hämeenkadun kunniaksi.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki/ Raitiotien kehitysohjelma
Projektipäällikkö
Antti Haukka
puhelin 040 180 7096


Teksti Anna-Leea Hyry