Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen länsikeskustan liikennesuunnittelusta yleisötilaisuus 20.8.

Julkaistu 16.8.2019 8.15

Tampereen läntisen ydinkeskusta-alueen liikenteen yleissuunnitelman luonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa tiistaina 20.8.2019 klo 18–20. Tilaisuus järjestetään Aleksanterin koulutalon juhlasalissa, osoitteessa Hallituskatu 26. Ennen tilaisuuden alkua on kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Palautetta yleissuunnitelmaluonnoksesta kerätään verkkokyselyllä, johon voi vastata 2.9. saakka.

Liikennettä Hämeenpuistossa
 

Yleissuunnitelmassa määritetään Tammerkosken, Näsijärven, Hämeenpuiston ja Pyhäjärven rajaamien katujen liikenteellinen rooli sekä eri liikennemuotojen paikka katutiloissa.

Liikennesuunnitelman tavoitteena on edistää keskustan houkuttelevuutta kaupallisten palveluiden keskuksena, asuinalueena ja ajanviettopaikkana. Tavoitteena on parantaa keskustan katutilojen laatua kaupunkikuvan, liikkumisen sujuvuuden, keskustan saavutettavuuden ja turvallisuuden kannalta.

Liikenteen yleissuunnittelussa mietitään kävelyn, pyöräilyn, autoliikenteen, joukkoliikenteen, huoltoliikenteen, taksien ja pysäköinnin periaatteita. Yleissuunnitelma toimii lähtökohtana katuverkon tarkemmalle suunnittelulle. Suunnitelma ei johda välittömiin investointeihin, vaan sillä halutaan muodostaa kokonaiskuva, miten katuja suunnitellaan ja kehitetään jatkossa.

Työ aloitettiin kesällä 2018. Kevättalvella 2019 järjestettiin kolme työpajaa elinkeinoelämälle, luottamushenkilöille ja sidosryhmille tavoitteiden ja tahtotilojen määrittämiseksi.

Suunnitelmaluonnosten ratkaisuista halutaan palautetta yleisötilaisuudessa ja palautetta kerätään myös hankkeen internetsivuille avattavalla kyselyllä 20.8.–3.9.2019.

Yleissuunnitelma on tarkoitus tuoda yhdyskuntalautakunnan käsittelyyn syksyn 2019 aikana.


Lisätietoja

Yleisötilaisuus/ Ramboll Finland Oy /
Projektipäällikkö
Lauri Vesanen
puhelin 040 582 9755

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104

Tampereen kaupunki
Suunnittelupäällikkö
Ari Vandell
puhelin 040 564 4518


Teksti Anna-Leea Hyry

Kuvat Mirella Mellonmaa