Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Maisemapeltojen toivotaan kukkivan pitkään - pelloilta ei tulisi poimia kukkia

Julkaistu 6.8.2019 9.55

Tampereen maisemapellot kukkivat parhaillaan. Tänäkin kesänä kuivuus on vaivannut peltoja, ja kukinta on siksi tavallista vaatimattomampaa. Kukkien poiminta päätettiin tänä vuonna kieltää, jotta pellot pysyisivät kauniina ja ilahduttaisivat ohikulkijoita mahdollisimman pitkään. Kiellosta mainitaan maisemapeltojen opastauluissa.

Ryydynpuiston maisemapelto kukkii elokuussa 2019
 

Tampereella on kaikkiaan kahdeksan maisemapeltoa eri puolella kaupunkia. Maisemapelloille kylvetään keväisin etupäässä koristekukka- tai viljaseosta. Kukkapeltoja on tänä kesänä Ryydynpuistossa, Takahuhdin Varsanpuistossa, Muotialan Vihiojanpuistossa ja Tohlopin Kohmanpuistossa. Viljakasveja kasvaa Kirkkosuon ja Sahavainionpuiston maisemapelloilla sekä osassa Ryydynpuistoa.

Lepovuorossa apilanurmella ovat Pohtolanpuiston ja Vehmaisten Seimenniityn maisemapellot.

Maisemapeltojen avulla vaalitaan avointa kulttuurimaisemaa ja luonnon monimuotoisuutta kaupunkiympäristössä. Maisemapeltoja viljellään luonnonmukaisesti ilman torjunta-aineita. Rikkakasveja torjutaan monipuolisella viljelykierrolla, maanmuokkauksella sekä puhdistusniitoilla.

Viljakasveja Kohmanpuiston maisemapellolla
Kohmanpuiston maisemapellolla kasvaa kesäkukkien lisäksi myös kauraa, ohraa ja rehuvirnaa. Viljakasvustot ovat matalia kuivuudesta johtuen.

Lisätietoja

Viherasiantuntija
Kirsi Mäntysaari-Ukkola
puhelin 044 423 5778

ProAgria Etelä-Suomen MKN Maisemapalvelut:
Riikka Söyrinki
puhelin 040 744 7231


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Riikka Söyrinki