Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen Tampellaan syntyy uudenlaista kaupunkiasumista mahdollistava kortteli

Julkaistu 5.8.2019 16.15

Tampereen kaupunginhallitus esittää Tampellan alueelta tonttien myymistä Skanska Talonrakennus Oy:n perustamille yhtiöille. Skanska Talonrakennus Oy:n ja Setlementtiasunnot Oy:n yhteisen hakemuksen mukaan tonteille rakentuu kolmesta talosta muodostuva kortteli, joka mahdollistaa monipuolisen ja yhteisöllisen asumisen ja työskentelyn. Molempien Skanska Talonrakennus Oy:n perustamille yhtiöille myytävien tonttien kauppahinta on 3, 325 miljoonaa euroa eli yhteensä 6,65 miljoonaa euroa. Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan myyntiesityksen 5.8.

Yksi suunnitelluista taloista on suunnattu pitkäaikaiseen omistusasumiseen. Toinen talo on lyhytaikaisempaan asumiseen keskittyvä ns. co-living-talo Kotelli, jossa on joustavasti tilaa asumisen palveluille ja erilaisille työntekemisen muodoille. Kolmas talo tarjoaa Setlementtiasuntojen kohtuuhintaista asumista. Nämä kolme taloa muodostavat yhteisön, joka tarjoaa asukkailleen monelle sukupolvelle omaehtoista aktiivista kaupunkielämää. Hakijaryhmittymän kolmannen, hakemuksessa kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon suunnitellun tontin myynnistä Setlementtiasunnoille valmistellaan erillinen myyntipäätös.

Ryhmittymän mukaan 2/3 tuotannosta on vapaarahoitteista ja 1/3 toteutetaan valtion pitkällä korkotukilainalla.

Ryhmittymät ovat järjestäneet tonttien varauspäätöksen mukaisen arkkitehtikilpailun ja Skanska Talonrakennus Oy on esittänyt kilpailun perusteella laaditut hyväksyttävät tontin käyttösuunnitelmat kaupungin laaturyhmässä yhdestä tontista. Toisen tontin osalta suunnitelma tulee hyväksyttää rakennusluvan hakemisen yhteydessä. Ottaen huomioon alueen sijainnin ja aiemman hinnoittelun oli hakuohjeissa kerrottu, että vapaarahoitteisen tuotannon osalta hinnoittelussa käytetään 950 euron kerrosneliömetrihintaa ja ARA-tuotannon osalta 400 euron kerrosneliömetrihintaa.


Lisätietoja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu