Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Uudet noronäytteet: Tahmelan ja Rantaperkiön rannoilla voi uida

Julkaistu 19.6.2019 15.08

Uimarannoilta otetuissa uusintanäytteissä ei osassa enää todettu lainkaan norovirusta tai määrät olivat niin vähäisiä, että ne eivät ylittäneet suositeltuja raja-arvoja. Tampereen Tahmelan ja Rantaperkiön uimarannoilla voi taas uida ja kyltit, joissa kehotetaan välttämään uimista on poistettu.

Tampereella norovirusta tutkittiin myös Pyynikin uimarannalta sekä Näsijärven rannoista Onkiniemen Elianderin ja Rauhaniemen uimarannoilta.

Täysin puhtaat norosta olivat 11.6.2019 otettujen näytteiden perusteella Tahmelan uimaranta sekä Näsijärven rannat Eliander ja Rauhaniemi. Norovirusta todettiin 10 GC/l Pyynikin ja Rantaperkiön uimarannalla. Näilläkin rannoilla voi uida, sillä viruksen pitoisuus on alle raja-arvon, joka on maailman terveysjärjestö WHO:n suositus juomavedelle. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL käyttää tällä hetkellä tätä arvoa uimavedelle.

Toukokuun alkupuolella vesinäytteitä otettiin useilta Pyhäjärven uimarannoilla ( Akaan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Tampereen, Valkeakosken ja Vesilahden), joista 11 todettiin norovirusta. Tampereella uimista kehotettiin välttämään Rantaperkiön ja Tahmelan rannoilta, joiden näytteissä todettiin norovirusta THL:n suositukset ylittävät määrät.

Hyvä hygieniä ehkäisee tartuntoja

Hyvä hygienia, asiallinen wc-käyttäytyminen, roskaamisen välttäminen ja uimisen jälkeinen peseytyminen auttavat vatsatautien ennaltaehkäisyssä. Pelkkä käsien desinfiointi ei korvaa huolellista saippuapesua. Uimaveden suuhun joutumista kannattaa välttää. Jos on sairastanut vatsataudin, ei uimarannalle tulisi mennä pariin päivään parantumisen jälkeen.


Lisätietoja

Terveysinsinööri
Tuula Sillanpää
puhelin 050 5545899

Ympäristöinsinööri
Paula Saxholm
puhelin 040 801 6068


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen