Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen uimavesien lämpötila- sekä levätietoja voi seurata karttapalvelusta

Julkaistu 4.6.2019 9.49

Tampereen uimarantojen uimavesien ajantasaisia lämpötilatietoja voi seurata viimekesäiseen tapaan liikunta- ja ulkoilupaikkojen tiedotuspalvelusta kesäkaudella 3.6. - 11.8. Karttapohjaisesta palvelusta saa myös tietoja uimarantojen sinilevätilanteesta.

Uimareita Rauhaniemessä
 

Tampereella on 14 uimarantaa ja 17 uimapaikkaa. Tietoa karttapalveluun tuottaa Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikkö sekä Tampereen Infra, joka tekee rannoilla säännöllisiä tarkastuksia. Tarkastuksilla seurataan rantojen varustusten kuntoa, siisteyttä sekä veden lämpötilaa ja mahdollista sinilevää. Sinilevää seurataan aistinvaraisesti.

Uimavesien lämpötila- ja sinilevätiedot päivittyvät Ulkoinen linkkiliikunta- ja ulkoilupaikkojen tiedotuspalveluun tiheimmin vilkkaimmilta rannoilta, mutta myös pienemmiltä uimapaikoilta aina sitä mukaa kun niissä käydään tarkastuksilla. Jos rannalla havaitaan sinilevää, rannan sijaintipallukka kartalla on keltainen (vähän levää) tai punainen (runsaasti levää). Jos levää ei havaittu, pallukan väri on vihreä. Rannalle laitetaan aina myös varoituskyltti, jos levää on havaittu.

Hengenpelastustaitoiset valvojat Pyynikin ja Rauhaniemen uimarannoilla

Vilkkaimmilla rannoille on palkattu kesäsiistijöitä, jotka lähettävät uimavesien lämpötila- ja levätietoja arkisin klo 13 mennessä karttapalveluun. Siistimistyötä tekevää henkilökuntaa on Alasjärven, Elianderin, Hervantajärven, Kaukajärvi-Riihiniemen, Kämmenniemen, Peltolammin, Pyynikin, Rauhaniemen, Suolijärven, Suomensaaren, Tahmelan, Tesomajärven ja Tohlopin uimarannoilla maanantaista torstaihin klo 7 – 15 ja perjantaisin klo 7 – 13.45. Hengenpelastustaitoiset uimavalvojat päivystävät arkisin Pyynikin ja Rauhaniemen uimarannoilla 3.6. - 2.8.2019. Pyynikin uimarannalla valvoja on paikalla klo 11 – 18 ja Rauhaniemessä klo 10 - 17.

Uimavesien laatua tarkkaillaan

Uimarannoilta otetaan kesäisin 3 - 4 uimavesinäytettä uimarannan kävijämäärien mukaan. Uimavesinäytteistä tutkitaan veden hygieeninen laatu eli suolistoperäisten bakteerien määrä laboratoriossa. Tampereella uimarantakäynnit tekee ja vesinäytteet ottaa Tampereen Infra. Tulokset viedään rannoille ja Tampereen kaupungin verkkosivuille.

Viranomaiset suorittavat myös omaa sinilevätarkkailua, jonka tuloksia voi seurata järviwikistä: Ulkoinen linkkiwww.jarviwiki.fi

Muutoksia uimarantojen olosuhteissa

Kaukajärven Saunarannan uimarannalta on poistettu vanhentunut laituri ja uusi laituri on valmiina uimareiden käyttöön. Olkahisen uimarannalla on uusi rantalentopallokenttä ja Kaupinojan sekä Alasjärven uimarannoilta löytyvät uudet pukusuojat.

Mikäli kesäpäivän aikana tekee mieli pientä purtavaa, löytyy pikainen apu kesäkioskeista, joita löytyy Elianderin, Kaukajärven Riihiniemen ja Uimalan, Peltolammin Uimalan, Pyynikin, Rauhaniemen sekä Suolijärven uimarannoilta.


Lisätietoja

Työpäällikkö
Pentti Katajisto
puhelin 050 521 5009
sähköposti [email protected]

Suunnittelija
Anna Henttonen
puhelin 040 660 2057
sähköposti [email protected]

Asiakaspalvelu, Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
33101 Tampere
avoinna ma - pe 9 - 16


Teksti Satu Arvonen