Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vapriikinraitti avautuu 30.4.

Julkaistu 24.4.2019 8.19

Vapriikinraitti on jalankulkuyhteys ja näköalareitti Tammerkosken itäpartaalla. Raitin pohjoinen osa museokeskus Vapriikin kohdalla avautui 2014. Nyt myös reitin eteläpää on saatu valmiiksi. Kaikille avoimia avajaisia vietetään tiistaina 30.4. kello 15–17.

Vapriikinraitti avautuu 30.4.2019
 

Raitin avajaiset alkavat Työnpuistosta Tampellan kulmalta. Museokeskus Vapriikkiin on vapaa pääsy avajaisten ajan.

Vapriikinraitti sisältyy Viiden tähden keskusta, Tampereen keskustan kehittämisohjelman järveltä järvelle -teemaan eli Näsijärveä, Pyhäjärveä ja Tammerkoskea myötäilevään katkeamattomaan rantareittiin.

Raitti on sillake, joka kulkee Tammerkosken vesialueen päällä. Se on kiinnitetty ankkuripultein kosken reunamuureihin. Sillake on teräskonsolirakenteinen ja siinä on puukansi. Valaistus ja toteutus on tehty kulttuuriympäristöön sopivalla tavalla. Historiallinen portti on säilytetty ja kunnostettu ja Työnpuiston aluetta on laajennettu kosken päälle tehdyllä terassilla.

Tammerkosken teollisuusmaisema on yksi Suomen kansallismaisemista. Siihen kuuluu olennaisena osana entiset Tampellan pellavatehtaan rakennukset sekä koskimaisema.

Raitti on avoinna Vapriikin avoinnaoloaikoina toukokuusta elokuuhun.

Avajaiset 30.4.

Reitin avajaisia vietetään tiistaina 30.4. kello 15-17. Avajaispuheen pitää apulaispormestari Aleksi Jäntti Työnpuistossa. Työnpuistosta myös avataan pääsy raitille. Vapriikin terassilla esiintyy Mieskuoro Laulajat. Vapriikin näyttelyihin on vapaa pääsy avajaisten ajan. Dracula-näyttelyyn normaali pääsymaksu.