Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vuoden rakennustarkastajaksi Eija Muttonen-Mattila Tampereen kaupungilta

Julkaistu 20.3.2019 10.06

Vuoden 2019 rakennustarkastajaksi on nimitetty rakennustarkastaja, arkkitehti Eija-Muttonen-Mattila Tampereen kaupungilta. Vuoden rakennustarkastajan nimeää Rakennustarkastusyhdistys RTY ry. tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta rakennusvalvonnan hyväksi.

Tampereen rakennustarkastajana Eija Muttonen-Mattila on paneutunut muun muassa arkkitehtuurin laatuun ja kaupunkikuvaan. Osana tätä vaalimis- ja kehittämistyötä hän edesauttoi yli 20 vuotta lakkautettuna olleen Tampereen kaupunkikuvatoimikunnan uudestisyntymisessä. Muttonen-Mattila on myös tullut tunnetuksi useiden arkkitehtuurikilpailujen tuomariston vakiojäsenenä Tampereella.

Muttonen-Mattila on osallistunut uransa aikana asiantuntijajäsenenä ympäristöministeriön lainsäädännöllisiin ja asuntopoliittisiin työryhmiin ja toiminut aktiivisesti Rakennustarkastusyhdistys RTY:ssä sekä Suomen Kuntatekniikan yhdistyksessä SKTY:ssä. Hän on ansioitunut myös Suomen kymmenen suurimman kaupungin rakennusvalvontojen yhteistyön eli TOP10-yhteistyöverkoston henkiin herättämisessä.

Eija Muttonen-Mattila aloitti Tampereen kaupungin rakennustarkastajana vuonna 2009. Ennen Tamperetta hän ehti toimia Vaasan kaupungin rakennustarkastajana 10 vuotta. Hän opiskeli arkkitehdiksi Tampereella. Ennen 20-vuotista rakennusvalvonnan esimiesuraansa Eija Muttonen-Mattila työskenteli Joensuun kaupungilla kaavoituksessa sekä talonsuunnitteluyksikössä, yksityisissä arkkitehtitoimistoissa ja erinäisissä opetustehtävissä.

Eija Muttonen-Mattila
Arkkitehtuurista, rakentamisen laadusta ja designista kiinnostunut Eija Muttonen-Mattila on työskennellyt Tampereen kaupungin rakennustarkastajana vuodesta 2009 lähtien.

Kuvat Veli-Matti Lahdenniemi