Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Härmäläntalonpuistosta poistetaan huonokuntoisia puita ennen kunnostustöitä

Julkaistu 19.3.2019 13.15

Härmäläntalonpuistosta poistetaan huonokuntoisia puita keskiviikosta 20.3.2019 alkaen. Puita poistetaan 21 lähinnä puiston reunoilta, ja pääosa niistä on lehmuksia. Härmäläntalonpuisto sijaitsee Härmälänrannan uudella asuinalueella, ja se kunnostetaan tänä vuonna kesän ja syksyn aikana. Poistetut puut korvataan uusilla peruskorjauksen yhteydessä.

Härmäläntalonpuisto sijaitsee entisen tehdasalueen pääkonttorirakennuksen länsipuolella Niilo Härmälän kadun, Konttilukinkadun ja Rollikanpolun rajaamalla alueella. Härmäläntalonpuisto on aikoinaan perustettu Härmälän lentokonetehtaan edustuspuistoksi, ja sitä alettiin rakentamaan 1940-luvulla.

Peruskorjauksen tavoitteena on ennallistaa vanhaa puistoaluetta osin vuosikymmenten takaisen klassisen muotopuutarhan asuun. Puistokäytävistä osa on vuosikymmenten saatossa muutettu asfalttipintaisiksi ajoyhteyksiksi. Alkuperäisessä puistossa olleet käytäväverkostot palautetaan ja muutetaan murskepintaisiksi.

Puiston alkuperäisestä kasvillisuudesta pääosa on hävinnyt, ja nykyinen kasvillisuus on enimmäkseen huonokuntoista. Kasvillisuutta uusitaan ja palautetaan harkiten alkuperäisen puiston mukaiseksi. Nykyisiä hyväkuntoisia puita kuten suuria havupuita ja tuijia säilytetään ilmentymänä alkuperäisestä historiallisesta puistosta.

Puiston nurmialueet uusitaan palvelemaan paremmin puiston käyttäjiä. Puiston kalusteet ja valaistus uusitaan kokonaan. Puistoon asennetaan uudet, alkuperäisen mallin kaltaiset sohvapenkit.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911

Suunnittelupäällikkö
Timo Koski
puhelin 050 345 7568


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen