Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Härmälässä kunnostetaan Tuomaanpuiston leikkipaikka - suunnitelma nähtävänä

Julkaistu 30.1.2019 9.56

Härmälässä kunnostetaan Tuomaanpuiston leikkipaikka turvallisemmaksi, monipuolisemmaksi ja viihtyisämmäksi. Puiston kunnostussuunnitelma on nähtävänä ja asukkaiden kommentoitavana 30.1.– 13.2.2019 puistossa, palvelupiste Frenckellissä ja verkossa sivulla www.tampere.fi/puistosuunnitelmat. Puisto uusitaan tänä vuonna.

Tuomaanpuistoa ympäröivät Tuomaan-, Perkiön- ja Toivonkadut. Härmälän koulu sijaitsee puiston pohjoispuolella. Lähin asutus koostuu 1940-luvun 2-kerroksisista kerrostaloista. Puistossa on leikkipaikan lisäksi talvella jäädytettävä aidattu pelikenttä sekä pyöräilyyn ja rullalautailuun tarkoitettu pumptrack-rata.

Puiston leikkivälineet uusitaan pääosin, mutta hyväkuntoisimpia leikkivälineitä säilytetään. Pienempien lasten välineet sijoitetaan pelikentän puoleiselle reunalle ja keinut pumptrack-radan puolelle. Hieman isommille lapsille sopivia uusia välineitä ovat kiipeilyverkko-pomppumatto sekä kookas kiipeilyteline-liukumäki (motoriikkarata), jotka sijoitetaan Tuomaankadun puoleiselle laidalle. Pienemmät lapset saavat uusina välineinä liukumäen ja karusellin. Entisistä välineistä säilytetään jousikiikut, pölliauto ja hiekkalaatikko. Näiden uudet paikat löytyvät pienten lasten alueelta. Leikkivälineiden putoamisalustat katetaan hiekkatekonurmimatolla.

LeikkipaikanTuomaankadun puoleiseen reunaan pystytetään metalliaita, ja pallokentän aidanperustuksia vahvistetaan aidan kallistumisen estämiseksi.

Puiston kulkuyhteyksiä parannetaan. Pumptrack-radalta pääsee uusia väyliä pitkin leikkipaikalle sekä viereiselle kevyen liikenteen väylälle.

Puistossa täytetään painanteita ja painenteiden puut uusitaan. Pumptrack-rataa ympäröiviä jyrkimpiä täyttöluiskia loivennetaan kunnossapidon helpottamiseksi, ja kuluneita nurmikoita tasataan.

Tuomaanpuisto valaistus säilytetään ennallaan. Penkit ja roska-astiat uusitaan. Uudet punaiset penkit sijoitetaan leikkialueelle ja kentän laidalle. Kunnostuksen myötä myös pumptrack-radan pohjoisreunalle tulee kaksi penkkiä.


Lisätietoja

Vanhempi erikoissuunnittelija
Marjaana Tuoriniemi
puhelin +358408062895

Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen