Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Raholan Killerin leikkipuiston kunnostuksesta voi antaa palautetta

Julkaistu 30.1.2019 9.47

Raholassa uusitaan Killerin leikkipuisto tänä vuonna, ja kunnostussuunnitelma on nähtävänä 30.1.– 13.2.2019 puistossa, palvelupiste Frenckellissä sekä verkossa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat. Puistossa uusitaan lähes kaikki leikkivälineet.

Killerin leikkipuisto rajaa eteläreunassa Killerinkatu ja sitä ympäröi omakotiasutus. Leikkipaikan ilme on metsäinen, sillä se sijaitsee pienen lähimetsän keskellä.

Puistoon on tulossa monia uusia leikkivälineitä: pienemmille muun muassa monitoimiväline-liukumäki, hiekkalaatikko ja jousikeinut sekä isommille lapsille tornileikki-monitoimiväline-liukumäki ja rekkitanko. Puistossa on keinut sekä isommille että pienemmille. Pienten keinussa on kaksi turvaistuinta, joiden välissä on tilaa aikuiselle tai isommalle lapselle. Vanhoista välineistä säilytetään potkukaruselli ja Leppis-kiikkulauta

Leikkipaikan valaisinpylväät pysyvät nykyisillä paikoillaan, mutta valaisimet vaihdetaan nykyaikaisempaan tekniikkaan. Penkit uusitaan, ja roska-astiat kiinnitetään uusiin paikkoihin, valaisinpylväisiin. Puiston nykyinen, kadun reunaan rajoittuva matala puuaita uusitaan.

Puistossa on pieni, lähes nurmettunut kenttä, joka poistetaan käytöstä. Se maisemoidaan mäntyistutuksilla osaksi ympäröivää metsikköä.

Leikkipaikkaa ympäröivästä metsiköstä kaadetaan muutamia yksittäisiä puita talven aikana. Kunnostuksen yhteydessä leikkialueelta ja sen läheisyydestä poistetaan muutamia vanhoja puita. Puustoa uusitaan istuttamalla mäntyjä leikkipaikan reunoille.


Lisätietoja

Vanhempi erikoissuunnittelija
Marjaana Tuoriniemi
puhelin +358408062895

Suunnittelupäällikkö
Timo Koski
puhelin 050 345 7568