Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Koukkuniemi mukana 100 minuuttia taidetta -kampanjassa

Julkaistu 28.1.2019 11.39

Koukkuniemi Tampereelta on mukana Taiteen edistämiskeskuksen 100 minuuttia taidetta -kampanjassa, joka innostaa osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin vähintään sadan minuutin ajan joka viikko. Koukkuniemessä tavoitteena on, että jokaiseen päivään sisältyy ripaus taidetta tai kulttuuria.

Kansantanssijoita
 

Koukkuniemen alueella on useita vanhuspalveluita tuottavia yksiköitä, joista kampanjaan osallistuvat Impivaarasta ryhmäkoti Eero, Jukolasta ryhmäkoti Simeoni, Havulasta osasto 5 ja Urpulasta osasto 17. Koukkuniemessä on paljon toimintaa: Juhlatalossa järjestetään kaikille avoimia konsertteja, teatteriesityksiä ja yhteislaulua sekä osastoilla ja ryhmäkodeissa esimerkiksi kädentaitopajoja, lukupiirejä ja maalauskerhoja.

- Toivomme, että kampanjan aikana kulttuurillinen työote tarttuisi sellaisiinkin, jotka vielä eivät ole sitä löytäneet. Toivomme saavamme uusia ideoita, toimintamalleja ja yhteistyökumppaneita kulttuurillisen toiminnan sisältöihin. Haaveilemme, että meidän kaikissa yksiköissämme jokaiseen päivään sisältyisi taidetta tai kulttuuria edes lyhyen hetken verran. Toivomme myös, että tapahtumat ja tunnelmat löytyisivät kirjattuna, jotta kaiken arvokkaan ja merkityksellisen työn vaikutukset tulisivat näkyväksi, kertoo kehittämispäällikkö Marjut Lindell Tampereen kaupungin ikäihmisten palveluista.

Hankkeen taustalla on Pirkanmaan kulttuurihyvinvointisuunnitelman yhteydessä laadittu suositus, jonka mukaan jokaisella tulisi olla mahdollisuus osallistua taiteeseen ja kulttuuriin vähintään 100 minuutin ajan viikossa. Kampanja esittää, että tämä olisi myös kulttuuristen perusoikeuksien minimi. Kampanjaan innostetaan erityisesti sosiaali- ja terveysalan organisaatioita.

#100minuuttiataidetta -kampanjasta vastaa Taiteen edistämiskeskus. Kampanjan yhteistyökumppaneina toimivat ArtsEqual-hanke, Kulttuurikeskus PiiPoo, Lasten ja nuorten säätiö, Oriveden kaupunki, Pirkanmaa 2021, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Mielenterveysseura, Taikusydän, Tampereen kaupunki, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Yleisradio.

Tiedotetta muokattu 28.1.2019: Poistettu lause taideminuuttien seuraamisesta.


Lisätietoja

Koukkuniemi:
Viriketoiminnan ohjaaja
Mari Pentinniemi
puhelin 040 639 7034
sähköposti [email protected]


Kuvat Mari Pentinniemi