Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere myy kaksi tonttia Lidl-ketjulle

Julkaistu 19.12.2018 19.33

Tampereen kaupunki myy kaksi tonttia Lidl Suomi Ky:lle. Pappilassa Heikkilänkatu 14:ssä sijaitseva tontti myydään 1,48 miljoonalla eurolla. Lakalaivassa Autovarikonkatu 13:ssa sijaitseva tontti myydään 1,03 miljoonalla eurolla.

Päivittäistavaramyymälöiden sijaintipaikoissa on huomioitu kaupungin asunto- ja maapolitiikan linjausten mukaiset perusteet yritystonttien luovutuksissa, kuten muun muassa elinkeinopoliittisten tavoitteiden toteuttaminen ja kilpailun edistäminen.

Lakalaivan tontille laadittiin kiinteistötoimen aloitteesta asemakaavan muutos liikerakentamisen ja päivittäistavarakaupan mahdollistamiseksi. Tontin koko on 12 309 neliömetriä ja siinä on rakennusoikeutta on 2 700 kerrosneliömetriä.

Liike- ja toimistorakentamiseen tarkoitettu tontti Pappilassa on pinta-alaltaan 18955 neliömetriä, ja sinä on rakennusoikeutta 7500 kerrosalaneliömetriä. Pappilan-tontille suunnitellun vähittäismyymälän toteuttamista varten Lidl Suomi Ky on teettänyt pyydettyjä selvityksiä, joilla tontin rakentamisedellytyksiä on tutkittu.

Pappilan tontille on laadittu muun muassa liikenne-, hulevesi- ja liito-oravaselvitykset. Tontin koko rakennusoikeuden hyödyntäminen on vaikeaa tontilla säilytettäväksi edellytettyjen puustoisten alueiden ja tontin läpi kulkevien kunnallisteknisten johtojen vuoksi. Suunnitelman mukaiselle noin 2700 kerrosneliömetrin liikerakentamiselle on haettu poikkeamislupa. Hankkeen vaatimat katualueella tehtävät liikennejärjestelyt tehdään tontin ostajan kustannuksella.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell