Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

TATAMURI-menetelmän johdantokurssi muistisairaiden kanssa työskenteleville

Julkaistu 11.12.2018 11.24

Kevään 2019 aikana toteutetaan Tampereella TATAMURI®-menetelmän johdantokurssi, joka on suunnattu muistisairaiden parissa työskenteleville lähihoitajille, askartelu-, virike- ja kulttuuriohjaajille.

Maalaamista Tatamuri-menetelmällä
 

TATAMURI®-menetelmän tavoitteena on rikastuttaa muistisairaan vanhuksen ja hänen omaisen tai hoitajan välistä vuorovaikutusta taideterapeuttisin menetelmin.

TATAMURI-nimitys tulee sanoista taidetta ja tarinoita muistisairaan rinnalla. Menetelmä on kehitetty ekspressiivisen ryhmätaideterapian menetelmien ja harjoitteiden pohjalta kliinisessä työssä tehostetun palveluasumisen yksikössä ja hoivakodissa. Menetelmän ovat kehittäneet ryhmätaideterapeutit Tiina Butter ja Marjatta Hiltunen.

Johdantokurssi sisältää luentoja ja tapauskertomuksia, kurssilaisten omaa taidetyöskentelyä ja taidemateriaaleihin tutustumista, työskentely- ja reflektointipäiväkirjan pitämistä sekä ryhmän yhteisen prosessin.

Koulutukseen voivat hakea esimerkiksi lähihoitajat, askartelu- ja kulttuuriohjaajat, jotka työskentelevät tamperelaisten muistisairaiden parissa. Osallistujilta ei edellytetä mitään aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä tai terapeuttisten menetelmien tuntemisesta. Avoin ja utelias mieli ja koko kurssiin sitoutuminen riittävät.

Aika ja paikka
Kuusi opetuspäivää: 10.1., 15.2., 12.3., 12.4., 29.4. ja 4.6.2019 klo 9.00 - 15.30
Museokeskus Vapriikki, Tampere; Juicen kirjasto, Tampere

Hinta
Koulutus ei maksa osallistujille mitään, mutta edellyttää sitoutumista jokaiseen kuuteen, koko päivän kestävään opetuspäivään ja välitehtävien suorittamiseen. Koulutuspäivän lounas on osallistujalle omakustanteinen.

Kouluttajat
Menetelmän kehittäjät ryhmätaideterapeutit Tiina Butter (TaM, kuvataiteilija) ja Marjatta Hiltunen (KTM, kulttuurituottaja)

Haku kurssille
Kurssille voi hakea Ulkoinen linkkiverkkolomakkeella 11. - 14.12.2018

Kurssipaikkoja on 12 henkilölle. Kurssin alkaminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa. Kurssipaikan saaneille ilmoitetaan joulunalusviikolla 51.

Kurssin järjestää Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE / Konkarit - ikäihmisten museopalveluja


Lisätietoja

Museolehtori
Lila Heinola
puhelin 040 806 3079
sähköposti [email protected]


Teksti Lila Heinola

Kuvat Tiina Butter