Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Smart Tampere -ohjelman suunnitelma päivitettiin

Julkaistu 26.11.2018 15.08

Tampereen kaupunginhallituksen kehittämiskokous hyväksyi 26.11.2018 uudistetun suunnitelman Smart Tampere -ohjelmalle. Smart Tampere -ohjelman tavoitteena on kestävä ja älykäs Tampere, jossa asuminen, eläminen ja liikkuminen ovat hiilineutraalia ja jossa palvelut toimivat digitaalisesti, sujuvasti ja käyttäjälähtöisesti. Smart Tampere -kokonaisuus koostuu jatkossa kolmesta osasta eli digiohjelmasta, ekosysteemiohjelmasta ja kestävä Tampere -ohjelmasta.

Digiohjelma edistää kaupungin palvelujen digitalisointia ja uusien työtapojen käyttämistä. Keinoina ovat nopeat kokeilut, osaamisen kehittäminen ja toiminnan muutosta edistävät projektit. Kaupungin tavoitteena on, että vuonna 2025 Tampereella kaikki käyttävät ensisijaisesti digitaalisia palveluja. Digiohjelmasta vastaa Tampereen kaupungin tietohallintojohtaja Jarkko Oksala.

Ekosysteemiohjelma edistää yritysten älykästä uudistumista, kasvua ja uusien työpaikkojen syntymistä sekä vahvistaa Tamperetta houkuttelevana osaamisen keskittymänä. Ohjelmasta vastaa Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen ja toteuttaja Business Tampereesta johtaja Seppo Haataja.

Kestävä Tampere -ohjelma edistää kaupunkistrategian tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030. Ohjelmalla edistetään asumisen, liikkumisen, energian tuotannon ja kulutuksen vähäpäästöisiä ja hiilineutraaleja ratkaisuja. Mukana ovat kaupungin yksiköiden lisäksi yrityksiä ja yhteisöjä. Ohjelmasta vastaa Tampereen kaupungin kestävä kaupunki -ryhmän ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala.

Smart Tampere -ohjelman ohjausta varten valitaan työryhmä, joka toimii valtuustokauden loppuun saakka. Työryhmään nimetään luottamushenkilöitä ja kaupungin sidosryhmien edustajia. Työryhmän nimeää pormestari.


Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö
Pauli Välimäki
puhelin 040 801 6035
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu