Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Metso TALK -sarja palaa marraskuussa

Julkaistu 5.11.2018 9.54

Pääkirjasto Metson lavalla keskustellaan marraskuussa ruokatrendeistä, uskonnosta ja huumeista. Tampereen kaupunginkirjaston ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen järjestämiä ajankohtaisiltoja voi seurata suorana myös Radio Moreenista tai kirjaston YouTube-kanavalta.

 

Viime vuonna huiman suosion saanut, Tampereen kaupunginkirjaston ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen yhteistyössä järjestämä Metso TALK -sarja palaa marraskuussa. Kolmiosaisessa sarjassa nostetaan esiin puhuttavia yhteiskunnallisia aiheita. Metso TALK -illat järjestetään pääkirjasto Metsossa, ja kunkin illan aikana Metson lavalle nousee kaksi vierasta toimittajaopiskelijoiden haastateltaviksi. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Myös yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä paikan päällä tai Twitterissä aihetunnisteella #metsotalk.

Metso TALK -tapahtumia voi kuunnella suorana lähetyksenä myös Radio Moreenista sekä katsoa suoratoistona tai tallenteena kirjaston YouTube-kanavalta. Etälähetykset toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Pajaston kanssa.

Kolme iltaa, kuusi kiinnostavaa vierasta

Syksyn ensimmäisen Metso TALK -illan vieraiksi saapuvat professori Piia Jallinoja ja hyönteiskokki Topi Kairenius. Heidän kanssaan pohditaan muun muassa hyönteisruuan eettisyyttä ja ruokaa identiteetin vahvistajana.

Seuraavana keskiviikkona keskiöön nostetaan arkipäivän uskonnollisuus ja toisaalta uskonnollisten yhteisöjen hengellinen väkivalta. Aiheesta ovat keskustelemassa näyttelijä Laura Malmivaara ja tietokirjailija Aila Ruoho.

Metso TALK -sarjan viimeisen illan aiheena ovat huumeet. A-klinikka Oy:n toimitusjohtajan ja lääketieteellisen johtajan Kaarlo Simojoen ja entisen huippukiekkoilijan, Avominne Klinikoiden asiakkuuspäällikkö Marko Jantusen kanssa keskustellaan urheilun ja huumeiden käytön suhteesta sekä siitä, miten huumekoukkuun jääneitä voi auttaa.

Metso TALK: Hyvä, paha ruoka
ke 14.11. klo 18, Metson lava
Ruokatrendien alttarilla pysyvää on vain muutos. Miten erottaa huuhaa hyvistä neuvoista? Entä tulivatko heinäsirkat ruokapöytiimme jäädäkseen? Ajankohtaisesta aiheesta keskustelemassa professori Piia Jallinoja sekä hyönteiskokki ja panimoyrittäjä Topi Kairenius.

Metso TALK: Usko, toivo, rangaistus?
ke 21.11. klo 18, Metson lava
Yhteinen usko tuo turvaa, mutta myös tiukkoja normeja. Pyhittääkö uskonnollisissa yhteisöissä tarkoitus joskus keinot? Entä mitä hyvää uskonto tarjoaa maallistuneessa yhteiskunnassa? Ajankohtaisesta aiheesta keskustelemassa näyttelijä Laura Malmivaara ja teologian maisteri, tietokirjailija Aila Ruoho.

Metso TALK: Huumattu huominen
ke 28.11. klo 18, Metson lava
Miksi alkoholin kulutus vähenee, mutta kovien huumeiden käyttö lisääntyy? Ketkä huumeisiin tarttuvat ja miten kääntyä takaisin, kun pohja jo häämöttää? Ajankohtaisesta aiheesta keskustelemassa A-klinikkasäätiön toimitusjohtaja ja johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki sekä huumeriippuvuuden selättänyt entinen kiekkoilija, Avominne Klinikoiden asiakkuuspäällikkö Marko Jantunen.

Etälähetykset ja tallenteet:
Ulkoinen linkkiRadio Moreeni

Ulkoinen linkkiTampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanava

Lisätietoja:

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
kirjaston tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
p. 040 800 4836
anna.szalay(at)tampere.fi

Tampereen kaupunginkirjasto
viestintäsuunnittelija
Emma Salmi
p. 0400 581 510
emma.m.salmi(at)tampere.fi

Tampereen yliopiston toimittajakoulutus
yliopistonlehtori
Marko Ala-Fossi
p. 040 190 4149
marko.ala-fossi(at)uta.fi


Teksti Emma Salmi