Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vapriikissa puhutaan pin up -kulttuurista

Julkaistu 30.10.2018 11.03

Mitä on pin up? Se selviää Vapriikissa keskiviikkona 31.10. kello 18, jolloin kulttuurihistorioitsija Henna Karppinen-Kummunmäki luennoi Marilynista pin up-kulttuurin tyyli-ikonina. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 opastettu kierros Marilyn-näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

 

Marilyn Monroe muistetaan parhaiten elokuvatähtenä, mutta hän aloitti uransa ja tiensä kohti tähtiä mallina. Marilyn poseerasi valokuvaajille koko uransa ajan ja valokuvista tuli keskeinen osa hänen tähti-imagonsa rakentumista. Illan luento "Marilyn Monroe pin up-kulttuurin tyyli-ikonina" käsittelee Marilynin Monroen uraa mallina ja ennen kaikkea pin up-mallina. ´

Kuvat ovat inspiroineet lukuisia naisia etsimään omaa naisellisen seksikästä tyyliään. Marilyn on tämän päivän pin up-harrastajien esikuva, josta ammennetaan ideoita poseeraukseen, vaatteisiin, hiustyyliin ja jopa elämänasenteeseen.

Illan luennoitsija Henna Karppinen-Kummunmäki on kulttuurihistorioitsija, joka viimeistelee tällä hetkellä väitöskirjaansa Turun yliopistossa. Hän on perehtynyt erityisesti sukupuolihistoriaan, naisten ja tyttöjen historiaan. Vapaa-ajallaan hän poseeraa pin up-kuvissa aina mahdollisuuksien mukaan.

Ulkoinen linkkiMuseokeskus Vapriikki