Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen alueen nimi varmistunut

Julkaistu 26.10.2018 12.00

Tampereen keskustaan rakennettava uusi alue saa nimen Tampereen Kansi. Uusi alue liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen ja alueella yhdistyvät asuminen, työpaikat ja Suomen suurin, 13 000-15 000 katsojapaikan urheilu- ja tapahtuma-areena. Englanniksi alueen nimi on Tampere Deck.

Tampereen Kansi havainnekuvassa. (Kuva: SRV / Credit Tomorrow SRV / Studio Libeskind
 

Kansi ja Areena –hankkeen alueen nimisuunnittelu on ollut käynnissä jo jonkin aikaa ja erilaisia vaihtoehtoja on punnittu Tampereen kaupungin ja SRV:n yhteistyönä. Rakennusyhtiö SRV:n toteuttamasta alustavasta nimitutkimuksesta saatiin hyödyllistä palautetta ja hyviä näkökulmia kansalaisilta, etenkin tamperelaisilta.

"Kyselyn vastauksissa ja siitä käydyssä keskustelussa korostui kaksi seikkaa, kertoo hankejohtaja Tero Tenhunen Tampereen kaupungilta. "Nimen tulee olla selkeää suomea ja liittyä Tampereeseen. Kansi-nimi on ollut kaupunkilaisten käytössä jo noin kymmenen vuoden ajan eli hankkeen alusta alkaen. Se istuu hyvin sekä tamperelaiseen puheeseen ja kaupunkikuvaan. Kansi yhdistää Tampereen keskustan itä- ja länsipuolen. Nimi on tuttu ja sitä on helppo käyttää. Englanninkielinen versio Tampere Deck toimii erinomaisesti myös alueen ja Tampereen kansainvälisessä markkinoinnissa".

SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Niemisen mukaan Kansi kuvaa hyvin kokonaisuuden perustaa ja ydintä. "Kannen rakentaminen junaradan päälle ja kaupungin rakentamista sen päälle on tämän hankkeen osalta keskeistä ja omaleimaista. Hankkeen eri osat rakennetaan yhteiselle kannelle, joka muodostaa vahvan pohjan niin asumiselle, viihteelle kuin työnteolle. Kansi viittaa myös näköalatasanteeseen, viihteeseen ja asumiseen tai sitä voi ajatella alustana erilaisille toiminnoille", Nieminen kertoo.

Alueen nimi otetaan asteittain käyttöön eri yhteyksissä. Tämän lisäksi SRV tulee nimeämään Tampereen Kannen uudet asuintornitalot myöhemmin syksyllä 2018.

Tampereen Kansi ja Areena

Kansi ja Areena -hanke liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen ja alue muodostaa uudenlaisen hybridikorttelin, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja Suomen suurin, noin 13 000-15000 katsojapaikan urheilu- ja tapahtuma-areena. Areenan ravintolapalvelut tulee tarjoamaan Restamax, jonka lisäksi areenan yhteyteen rakennettava Lapland Hotelsin hotelli sekä Veikkauksen toinen kasino tarjoavat muita viihtymiselle varattuja tiloja. Paikalliset SM-liigajoukkueet Tappara ja Ilves pelaavat ottelunsa uudella areenalla liigakaudesta 2021-2022 alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, harjoitushalli, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toinen vaihe pitää sisällään pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Kokonaisuudessaan kohteeseen tulee arviolta jopa tuhat asuntoa.


Lisätietoja

Tampereen Kaupunki
Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]

SRV
Varatoimitusjohtaja
Timo Nieminen
puhelin 040 042 4552
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu

Kuvat SRV / Credit Tomorrow SRV / Studio Libeskind