Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Rintamaveteraaneille lisää palveluja maksutta kotiin

Julkaistu 24.10.2018 12.40

Kotona asuvat tamperelaiset ja orivesiläiset rintamaveteraanit saavat Valtiokonttorin tuella maksutta palveluja kotiinsa. Valtiokonttorin tämän vuoden tukea on vielä käyttämättä, siksi rintamaveteraaneille helmikuussa myönnetyn 2 200 euron määrärahan lisäksi veteraanit saavat vielä 500 eurolla lisää palveluja.

Veteraani voi valita, haluaako maksutta kotiin aterioita, siivous-, asiointi- tai saattoapua, jalkahoitoa vai käyttääkö tuen lounasseteleihin tai palvelukeskuksissa lounastamiseen. Tuella voi teettää myös pieniä kodin muutostöitä, hankkia turvapuhelimen tai aktiivituolin tai maksaa kotihoidon asiakasmaksuja. Tuen voi käyttää yhteen palveluun tai jakaa sen usean palvelun kesken.

Sekä tamperelaiset että orivesiläiset veteraanit saavat valitsemansa palvelut soittamalla veteraanien asiakasohjaajalle numeroon 040 768 9078 tai Kotitorille numeroon 03 5656 5700. Jos haluaa puhelimen sijaan keskustella kasvokkain asiakasohjaan kanssa, hänet voi pyytää kotikäynnille.

Palvelut on tilattava vuoden 2018 loppuun mennessä, mutta niitä voi käyttää 31.7.2019 saakka.

Influenssa- ja pneumokokkirokotus maksutta

Veteraanit saavat influenssa- ja pneumokokkirokotuksen maksutta. Influenssarokotus uusitaan joka syksy. Sen sijaan pneumokokkirokotusta ei tarvitse uusia, jos on aiemmin saanut pitkävaikutteisen pneumokokkirokotteen. Pneumokokki on bakteeri, joka voi pahimmillaan aiheuttaa keuhkokuumeen, aivokalvotulehduksen tai muun vakavan sairaalahoitoa vaativan sairauden.

Säännöllisen kotihoidon piirissä olevat veteraanit saavat rokotteet kotihoidon kautta. Muille kotona asuville veteraaneille maksuton pneumokokki- ja influenssarokotus annetaan Hatanpään, Hervannan, Tipotien, Tammelakeskuksen tai Oriveden terveysasemalla ilman ajanvarausta arkisin klo 9–15 tai rokotuslauantaina 17.11. klo 8–15. Pelkän influenssarokotuksen saa miltä tahansa kaupungin terveysasemalta.

Veteraanien maksuttomat taksimatkat jatkuvat

Veteraanit saavat tänä vuonna 80 yhdensuuntaista taksimatkaa pääasiassa oman kunnan alueella liikkumiseen. Taksimatkat on tarkoitettu asiointiin ja virkistykseen, Kelan korvaamiin terveydenhuoltomatkoihin niitä ei voi käyttää. Jos veteraanilla ei vielä ole oikeutta maksuttomiin taksimatkoihin, saa oikeuden pyytämällä veteraanien asiakasohjaajalta.

Tiedotetta muokattu 25.10.2018:
Korjattu Kotitorin puhelinnumero tekstissä. Oikea numero on 03 5656 5700.


Lisätietoja

Veteraanien asiakasohjaaja
Eeva Soukkala
puhelin 040 768 9078
sähköposti [email protected]

Kotitori
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 5700, ma - pe klo 8 - 16.30

Kotitorilla voit vierailla ma - pe klo 9 - 16 sekä ajanvarauksella klo 16 - 18. Neuvonta sijaitsee katutasossa, kulku kadulta on esteetön.Teksti Marika Haapala