Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Lakon vaikutuksia Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluihin 22.-23.10.

Julkaistu 19.10.2018 13.57

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton työtaistelun vaikutukset näkyvät Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluissa ensi viikon maanantaina ja tiistaina 22.-23.10.2018.

Tampereen kaupungin museot ovat normaalisti suljettuina maanantaisin, joten työtaistelulla ei ole vaikutusta maanantaina 22.10. asiakkaiden palveluun. Vapriikki, Tampereen taidemuseo ja Sara Hildénin taidemuseo ovat avoinna normaalisti tiistaina 23.10. Lakon vuoksi Muumimuseo on suljettuna tiistaina. Museoravintola Valssi Vapriikissa ja kahvila Amurin Helmi palvelevat asiakkaita normaalisti molempina päivinä.

Tampereen ulkoliikuntapaikat ovat työtaistelusta huolimatta avoinna ja kentät käytössä sekä maanantaina että tiistaina, mutta henkilökuntaa ei ole paikalla, joten pukuhuoneet ovat suurimmaksi osaksi kiinni. Koulujen liikuntasalit ovat maanantaina ja tiistaina illalla auki lukuun ottamatta Peltolammin ja Hatanpään koulua. Kaupungin liikuntapaikoista suljettuina ovat 22.-23.10. Hervannan jäähalli ja Sentteri, Tammelan ja Tampereen stadion, Hervannan ja Tesoman uimahallit sekä aamuisin Hervannan vapaa-aikakeskus.

Työtaistelulla on vaikutuksia myös kaupungin nuorisopalveluihin. Joitakin nuorisokeskuksia ja Monitoimitalon toimintoja joudutaan todennäköisesti sulkemaan 22.-23.10.

Osa kirjastoista kiinni

Lakon vuoksi osa kaupungin kirjastoista on kiinni tai niissä on poikkeavia aukioloaikoja maanantaina ja tiistaina 22.-23.10. Kaikissa avoinna olevissakin kirjastoyksiköissä voi olla palveluissa supistuksia.

Pääkirjasto Metso on avoinna normaalisti kello 9-20. Kirjastossa on supistetut palvelut, esimerkiksi kaikkia uusia lehtiä ei ole käytettävissä.

Eteläinen alue
Sampolan, Härmälän ja Koivistonkylän kirjastot ovat avoinna normaalisti. Nekalan kirjasto on suljettu. Peltolammin kirjasto on suljettu maanantaina, tiistaina se on avoinna normaalisti.

Kaakkoinen alue
Hervannan ja Kaukajärven kirjastot ovat avoinna normaalisti, mutta palveluissa voi olla rajoituksia.

Koillinen alue
Koilliskeskuksen kirjasto on avoinna normaalisti. Messukylän kirjasto on avoinna kello 8-15. Kämmenniemen ja Terälahden kirjastoissa on vain omatoimiaukiolo.

Läntinen alue
Lielahden kirjasto on avoinna maanantaina kello 8-18, tiistaina se on avoinna normaalisti. Tesoman kirjasto on avoinna normaalisti.

Kirjastoautot eivät liikennöi 22.-23.10. Tietotorit ovat avoinna normaalisti mutta rajoitetuilla palveluilla. Koukkuniemen kirjasto on avoinna normaalisti.

Lakon aikana aineistoa voi palauttaa avoinna oleviin toimipisteisiin tai kirjastojen palautusluukkuihin. Lainojen uusinta, varaukset ja kirjastomaksujen maksu onnistuu lakon aikana PIKI-verkkokirjastossa osoitteessa piki.fi. Kaikki kirjastot avautuvat keskiviikkona 24.10. normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden aukioloihin voi tulla vielä muutoksia lakon vuoksi. Muutoksista tiedotetaan tilanteen mukaan Tampereen kaupungin verkkosivuilla.


Lisätietoja

Va. kulttuurijohtaja
Pirkko Lindberg
puhelin 0400 985 991
sähköposti [email protected]

Liikunta- ja nuorisojohtaja
Pekka P. Paavola
puhelin 050 554 5831
sähköposti [email protected]

Nuorisopalvelujohtaja
Jukka Etu-Seppälä
puhelin 050 322 6389
sähköposti [email protected]

Kulttuuri- ja taideyksikön johtaja
Toimi Jaatinen
puhelin 050 550 2172
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki