Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Influenssarokotukset alkavat Tampereella

Julkaistu 10.10.2018 13.11

Influenssarokotukset alkavat Tampereen kaupungin terveysasemilla 15.10.2018. Kaupungin terveysasemilla annettavaan rokotukseen voi varata ajan Tampereen kaupungin verkkosivulta osoitteessa www.tampere.fi/influenssarokotukset tai terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 10023, joka vastaa joka päivä kello 7–22. Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan, keskustan ja Tesoman terveysasemille aika varataan ottamalla suoraan yhteyttä terveysasemalle.

Valokuva: Rokote käsivarteen.

Jos olet varannut terveysasemalta vastaanottoajan muun syyn vuoksi, voit samalla käynnillä myös saada rokotteen. Riskiryhmiin kuuluvat voivat saada rokotuksen normaalin tarkastuskäynnin yhteydessä diabetesvastaanotolla ja aikuisneuvonnan terveydenhoitajalla.

Jos olet mukana terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilussa ja valinnut kaupungin terveysaseman sijaan itsellesi yksityisen palveluntuottajan (Medisport, Mehiläinen Oma Lääkärisi Tampere valinnanvapauskokeilu, Pihlajalinna Koskiklinikka ja Kangasala tai Johanneksen Klinikka), ole yhteydessä omaan palveluntuottajaasi saadaksesi influenssarokotteen.

Rokotuksia myös kampanjapäivinä lauantaina 17.11. sekä tiistai-iltoina 20.11. ja 4.12.

Terveysasemilla influenssarokotuksia pistetään myös kampanjapäivänä ja -iltoina, jolloin rokotukseen voi tulla ilman ajanvaraustakin, mutta jonotuksen välttämiseksi kannattaa varata aika etukäteen.

  • lauantai 17.11. klo 8–15:
    Hatanpään, Hervannan, Oriveden, Tipotien ja Tammelan terveysasemat sekä Mehiläisen Oma Lääkärisi Tesoman toimipisteessä
  • tiistai 20.11. klo 16–18:
    Kaikki kaupungin omat terveysasemat (Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Kämmenniemen, Lielahden, Linnainmaan, Oriveden, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemat) sekä Mehiläinen Oma Lääkärisi Tesoman toimipiste
  • tiistai 4.12. klo 16–18:
    Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Lielahden, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemat sekä Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervannan ja Tesoman toimipisteet

Lisäksi Mehiläinen Oma Lääkärisi keskustan toimipisteessä on tarjolla lokakuussa iltarokotusaikoja ajanvarauksella.

Raskaana olevat ja alle kouluikäiset rokotetaan neuvolassa tai neuvolakioskissa, riskiryhmiin kuuluvat koululaiset ja opiskelijat koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset rokotetaan omassa neuvolassa tavanomaisten käyntien yhteydessä tai erikseen sovittuna ajankohtana tai isommissa neuvoloissa järjestettävinä kampanjapäivinä. Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan ensisijaisesti koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa.

Rokotuksista, rokotusajoista ja niiden varaamisesta kerrotaan tarkemmin Tampereen kaupungin verkkosivuilla ja neuvolan Facebook-sivuilla.

Osassa neuvoloita järjestetään avoimia rokotuspäiviä, joihin voi tulla ilman ajanvarausta. Ruuhkan välttämiseksi voi myös varata ajan verkossa kyseisille päiville.

Maksuton influenssarokotus nyt myös kaikille alle 7-vuotiaille

Maksuttoman kausi-influenssarokotuksen saavat seuraavat ryhmät: 65 vuotta täyttäneet, 6 kk - 6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, raskaana olevat naiset, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö ja potilas- tai asiakastyöhön osallistuvat opiskelijat sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

Myös riskiryhmiin kuuluvien läheisillä on mahdollisuus maksuttomaan rokotukseen.

Varaa mukaan Kela-kortti tai neuvolakortti

Kausi-influenssakotukseen tulevilla olisi hyvä olla Kela-kortti tai neuvolakortti mukana. Rokottamista helpottaa vaate, jonka hihan saa helposti nostettua ylös.

Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan.

Jos rokottamisen jälkeen tulee ongelmia, kannattaa soittaa terveyspalvelujen neuvonnan numeroon 03 10023. Se vastaa joka päivä kello 7–22. Arkisin apua saa myös omasta neuvolasta ja koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta.

Rokotukset jatkuvat sen mukaan, kuinka pitkään influenssaa liikkuu ja joka tapauksessa ainakin tämän vuoden loppuun saakka. Lasten tehosterokotuksia annetaan vielä tammi-helmikuussa.

Tiedotetta muokattu 13.11.2018: Tiistain kampanjailtoina ei rokoteta Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervannan ja keskustan toimipisteissä.


Lisätietoja

Aikuisten rokotukset
Suunnittelija
Satu Mäkinen
puhelin 040 639 7228
sähköposti [email protected]

Lasten rokotukset
Osastonhoitaja
Anja Jalonen-Männikkö
puhelin 050 552 6105
sähköposti [email protected]

Epidemiologi, tartuntatautilääkäri
Sirpa Räsänen
puhelin 040 800 7562
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala