Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunki teki älykaupungin rakentamisesta oppaan

Julkaistu 8.10.2018 7.00

Smart Tampere -ohjelmassa kertynyttä kokemuksellista tietoa älykaupungin rakentamisesta on koottu yhteen ja kirjoitettu opaskirja The Smart City Cookbook. Tampereen kaupunki julkaisee englanninkielisen oppaan älykaupungin rakentamisen tueksi 8. lokakuuta 2018 alkavassa Tampere Smart City Week -tapahtumassa.

Smart Tampere Cookbook -kirjan kansikuva
 

– Tampereen kokemuksiin perustuva opaskirja rohkaisee ja innostaa älykaupunki-kehittämistyöhön niin meillä täällä Suomessa kuin maailmalla. Haluamme jakaa alalta kertynyttä kokemuksellista tietoamme ja kertoa hedelmällisestä oppimispolusta. Samalla nostamme esiin Tampereen kansainvälisesti merkittävää älykaupunkiosaamista, kertoo opaskirjan kirjoittanut Nicholas Cotton.

Hänen mukaansa opaskirja avaa myös näkökulmia älykaupungin kehittämisessä siihen, miksi menestyvän ja kilpailukykyisen kaupungin olisi oltava tiiviisti mukana teknologisen kehityksen kärjessä.

– Kestävästi kasvavassa ja kehittyvässä, turvallisessa ja laadukkaita palveluja tarjoavassa älykaupungissa asukkaat ovat luonnollisestikin kehityksen ja muutoksen keskiössä. Älykaupunkia tehdään vuorovaikutuksessa asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten kassa, Cotton painottaa.

Tuore opas on kaupunkikehittämisen tietopaketti, jolla halutaan tukea älykaupunkien rakentamisessa mukana olevia alan kehittäjiä ja suunnittelijoita. Teokseen on koottu parhaita käytäntöjä eri puolilta maailmaa sekä käytännön esimerkkejä Smart Tampere -ohjelmasta.

The Smart City Cookbook on 56-sivuinen opas, jossa määritellään kehitystyön avaintekijöitä älykaupunki-ohjelmissa ja ohjeistetaan soveltamiseen. Oppaassa on muun muassa esimerkkejä ja malleja siitä, kuinka luodaan älykaupunkivisio kaupungin strategian pohjalta. Tutuksi tulevat niin ikään projektien johtaminen ja projektityö sekä avoimen kehittämisen alustat ja bisnesmallit. Vinkkejä saa myös strategisen ja taktisen älykaupungin tiekartan tekemiseen sekä kehitystyön tulosten mittaamiseen ja arviointiin.

The Smart City Cookbook -opaskirjan voi ladata maksutta osoitteesta smarttampere.fi/cookbook.


Lisätietoja

Palveluohjaaja
Nick Cotton
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell