Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun lisää paikkoja 10. ja 11.10.

Julkaistu 5.10.2018 10.00

Pirkanmaan suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun pääsee mukaan 1 000 uutta 18 vuotta täyttänyttä asiakasta Tampereelta, Orivedeltä, Pirkkalasta, Vesilahdesta ja Nokialta. Lisäpaikat tulevat jakoon kahtena päivänä: keskiviikkona 10.10.2018 klo 13 alkaen kokeiluun pääsee 500 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Toiset 500 paikkaa avautuvat torstaina 11.10.2018 klo 13.

Hammalääkärin työvälineitä.
 

Tiedotetta päivitetty 11.10.2018:
- Tampereen ja Oriveden torstain paikat ovat täyttyneet.

Nokialla, Pirkkalassa, Vesilahdessa ja Valkeakoskella on vielä paikkoja jäljellä.

Tiedotetta päivitetty 10.10.2018:
- Tampereen ja Oriveden keskiviikon paikat ovat täyttyneet. Lisää paikkoja tulee jakoon torstaina 11.10. klo 13.
Nokialla, Pirkkalassa, Vesilahdessa ja Valkeakoskella on vielä paikkoja jäljellä.
***

Lisäpaikoille kokeiluun otetaan 750 tamperelaista ja orivesiläistä, 125 pirkkalalaista ja vesilahtelaista sekä 125 nokialaista. Myös valkeakoskelaiset voivat yhä osallistua kokeiluun, sillä Valkeakosken kiintiössä on vielä vapaana keväällä jakoon tulleita paikkoja lähes sata. Lempäälä ei avaa lisää kokeilupaikkoja kuntalaisille.

Kokeilussa perushammashoitopalvelujen tuottajaksi kunnallisen palvelun sijaan valitaan kokeilussa mukana oleva yksityinen palveluntuottaja tai ammatinharjoittaja. Mukana olevien palveluntuottajien tiedot ovat näkyvillä osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus .

Lisäpaikat jakoon 10. ja 11. lokakuuta kello 13

Kokeiluun voi osallistua ja valita yksityisen palveluntuottajan verkossa tai puhelimitse. Puolet lisäpaikoista on valittavana keskiviikkona 10.10. klo 13 alkaen eli esimerkiksi Tampereen ja Oriveden paikoista keskiviikkona on jaossa 375 paikkaa. Loput paikat avautuvat torstaina 11.10. klo 13.

Sujuvinta valinta on tehdä osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus Valitse suunhoitoyksikkö -sivulla olevalla sähköisellä lomakkeella, johon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Valinta on mahdollista tehdä myös puhelimitse soittamalla numeroon 03 5657 0119, joka on auki 10.10. ja 11.10. kello 13–15.

Tutkimusajan valitsemalleen palveluntuottajalle voi varata aikaisintaan seuraavan viikon maanantaina 15.10.2018. Aika varataan soittamalla suoraan palveluntuottajalle. Syysloma voi viivästyttää hieman hoitoajan saamista.

Ilmoittautuminen jaettiin kahdelle päivälle kuntalaiselta saadun idean perusteella.

– Viime keväänä Tampereen ja Oriveden valinnanvapauskokeilun paikat täyttyivät parissa tunnissa. Silloin saimme asiakkailta palautetta ja ideoita, miten valinnan tekeminen olisi ollut hyvä hoitaa. Yksi saaduista ideoista oli jakaa valinta useammalle päivälle. Moni toivoi myös arvontaa, mutta se ei ole mahdollinen sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaan, kertoo projektipäällikkö Anna Maria Heikkinen.

Kokeilussa asiakkailta peritään heidän saamastaan suun terveydenhoidon palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut. Kokeilu koskee perushammashoitopalveluja.

Valinnanvapauskokeilu jatkuu vuonna 2019

Pirkanmaan suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu sekä Tampereen terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilu jatkuvat ensi vuodelle.

Suun terveydenhuollon kokeilussa mukana oleville nokialaisille, orivesiläisille, pirkkalalaisille, tamperelaisille, valkeakoskelaisille sekä vesilahtelaisille kokeilun jatkuminen merkitsee sitä, että he voivat ensi vuoden puolellakin käyttää valitsemansa yksityisen palveluntuottajan perushammashoidon palveluja hoitosuunnitelmansa mukaan.

Lempäälä sen sijaan ei ole jatkamassa kokeilussa, joten kokeilussa mukana olevat lempääläiset voivat kokeilun puitteissa käydä tutkimuksessa tai hoidossa valitsemallaan palveluntuottajalla enää vuoden 2018 loppuun saakka. Ensi vuoden alusta he siirtyvät takaisin kunnallisen hammashoidon tai Kela-korvatun yksityishammaslääkäripalvelun asiakkaiksi.

Jos olet jo mukana kokeilussa, mutta et ole vielä käynyt tarkastuttamassa hampaitasi, varaa tutkimusaika valitsemallesi yksityiselle palveluntuottajalle mahdollisimman pian.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilua.

Kuva: Hallituksen kärkihanke -logo

Tiedotetta muokattu 9.10.2018:
Lempääläiset siirtyvät ensi vuoden alusta takaisin kunnallisen hammashoidon tai Kela-korvatun yksityishammaslääkäripalvelun asiakkaiksi.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti [email protected]

Kehittämissuunnittelija
Tiiu Airistola
puhelin 040 667 3698
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala