Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Rokotusohjelma laajenee: maksuton influenssarokotus tänä syksynä kaikille alle 7-vuotiaille

Julkaistu 4.10.2018 9.13

Maksuttomaan influenssarokotteeseen oikeutettujen lasten ikäryhmä laajenee tänä syksynä merkittävästi. Maksuttoman influenssarokotteen voivat nyt saada kaikki 6 kk–6 vuoden ikäiset lapset. Aikaisemmin rokote on ollut maksuton alle 3-vuotiaille lapsille.

Valokuva: Terveydenhoitajan valmiina rokottamaan.
 

Influenssarokotukset ovat alkamassa Tampereen ja Oriveden neuvoloissa. Kuusivuotiaat lapset, jotka käyvät jo koulua, saavat rokotteensa kouluterveydenhuollosta.

Rokotuksen voi ottaa lapselle normaalin neuvolakäynnin yhteydessä tai muuten sovittuna aikana tai isommissa neuvoloissa järjestettävinä kampanjapäivinä. Rokotuksista, rokotusajoista ja niiden varaamisesta kerrotaan tarkemmin Tampereen kaupungin verkkosivuilla ja neuvolan Facebook-sivuilla.

Nyt toteutettu rokotettavan ikäryhmän laajentaminen kaikkiin alle 7-vuotiaisiin lapsiin on osa kansallista rokotusohjelmaa.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja lisäksi raskaana olevat, kaikki 65 vuotta täyttäneet, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja myös varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset sekä sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstö ja opiskelijat.


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Leena Vekara
puhelin 050 531 7201
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen