Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen älykaupunkiviikkoa tehdään yhdessä

Julkaistu 3.10.2018 7.50

Ensimmäinen Tampere Smart City Week alkaa 8. lokakuuta. Tampereen kaupunki koordinoi viiden päivän mittaista sarjaa erilaisia älykkään kaupungin palveluihin ja digitalisaatioon liittyviä tapahtumia. Tänä vuonna ohjelmassa on 16 tapahtumaa.

 

Digitalisaatiosta ja älykkään kaupungin eri aihealueista kiinnostuneet voivat osallistua 8.-12.10.2018 monipuoliseen tapahtumatarjontaan eri puolilla Tamperetta. Tapahtumat ovat kohdeyleisöstä riippuen joko suomen- tai englanninkielisiä.

Tampere Smart City Weekin tavoitteena on toimia yhteistyön, tiedonjakamisen ja verkostoitumisen alustana. Tapahtumat saattavat yhteen oppilaitokset, sijoittajat, yritykset, kansainväliset vieraat, kuntalaiset ja Tampereen kaupungin eri osastot. Viikko sisältää tapahtumia niin lapsille ja nuorille, roboteista kiinnostuneille kuin kansainvälisille sijoittajille.

–Tampereen kaupunki edistää älykästä kaupunkikehitystä tarjoamalla erilaisille yleisöille mahdollisuuden tutustua tulevaisuuden ratkaisuihin ja kehitellä ideoita yhdessä eteenpäin, kertoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Tapahtumaviikko alkoi rakentua yli 20 vuotta Tampereella järjestetyn kansainvälisen teknologiatapahtuman Mindtrekin ympärille. Ensin mukaan tulivat uusi startup-tapahtuma Stream, Aamulehti tuo robotit Ratinaan -tapahtuma, sekä Tampereen kaupungin, Business Tampereen ja Tampereen kauppakamarin yhteistyössä järjestämä Investor & Business Forum Tampere. Vuoden mittaan mukaan on tullut erilaisia yrityksiä ja järjestöjä omilla tapahtumillaan.

–Tampere Smart City Week on nyt jo ensimmäisenä vuotenaan saanut osakseen valtavasti kiinnostusta. Tapahtumaviikkoa on ideoitu alkutalvesta asti yhdessä koko ajan kasvaneen järjestäjäjoukkion kanssa - Tampereella on mahtava yhdessä tekemisen meininki! Kaikki mukana olevat tahot haluavat kantaa kortensa kekoon ja tuoda Tamperetta maailmankartalle, kertoo tapahtumaviikon koordinaattori markkinointisuunnittelija Jenna Tuominen Tampereen kaupungilta.

Tapahtumaviikkoa koordinoi Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelma. Tapahtumien järjestelyissä ovat mukana kaupungin lisäksi Aamulehti, Arkkitehtuurikoulu Tiili, Asianajotoimisto Merkurius, Business Tampere, Esri Finland, Happia, Kauppakeskus Ratina, Kodarit, Kosila, M-Files, Pirkanmaan Liitto, Pirkanmaan Yrittäjät, Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä - SMACC, Stream Events, Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus - COSS ry, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen kauppakamari, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Tiedeka, Tribe Tampere ja Y-kampus.

Ulkoinen linkkiTampere Smart City Weekin ohjelma


Lisätietoja

Markkinointisuunnittelija
Jenna Tuominen
puhelin 045 844 1133
sähköposti [email protected]


Teksti Pirkko Laitinen

Kuvat Visit Tampere/Atacan Ergin