Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tulevaisuuden Tampere rakentuu Lastenkulttuurikeskus Rullassa

Julkaistu 24.9.2018 14.40

Miltä näyttää tulevaisuuden Tampere lapsen silmin? Rakentuuko kaupunki ilmaan, veteen tai maan alle? Lentävätkö Tampereella tulevaisuudessa autot vai lentävät lautaset, missä kulkevat tiet ja ratikat? Ovatko leikkipaikat, puistot ja huvialueet valloittaneet kaupungin keskustan?

 

Vastauksia näihin kysymyksiin etsitään Tulevaisuuden Tampere -näyttelyssä, jota lapset rakentavat ihan itse. Valmiina ovat kaupunkia halkova koski ja muutamat vielä nimettömät kaupunginosat. Näyttelyn edetessä lasten rakentama kaupunki muodostuu, kasvaa ja muuttaa muotoaan. Rakennusmateriaaleina ovat kierrätysmateriaalit kuten pahvi, paperi ja kepit.

Arkkitehtuurikoulu Tiilen kanssa yhteistyössä ideoidun näyttelyn pohjana on arkkitehtuurikasvatus. Lapset oppivat arkkitehtuurin käsitteitä ja menetelmiä. Samalla mietitään, millaisessa kaupungissa tulevaisuudessa halutaan asua ja miten kaupungin tulevaisuuteen voi vaikuttaa.

Kokonaisuus on suunnattu ensisijaisesti yli 5-vuotiaille.

Näyttely avautuu perjantaina 28.9. vauvojen ohjelmalla. Vauvan päivän värikylpypajoissa vauvat maalaavat näyttelyn ensimmäiset rakennukset.


Lisätietoja

Johtava koordinaattori (toimensijainen)
Niina Niiniluoto
puhelin 050 364 6134
sähköposti [email protected]

Lastenkulttuurikeskus Rulla
sähköposti [email protected]
puhelin 040 824 9118
33100 Tampere
avoinna ke 12–18, to–pe 9–14, la–su 10–16