Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen päivän kunniaksi runsaasti tapahtumia

Julkaistu 21.9.2018 10.00

Ruotsin kuningas Kustaa III allekirjoitti Tampereen kaupungin perustamiskirjan 1.10.1779, jonka kunniaksi Tampere juhlii joka vuosi lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä viikonloppuna. Tampere täyttää tänä vuonna 239 vuotta. Tampereen päivää juhlitaan lauantaista maanantaihin 29.9. - 1.10.2018.

Tampereen päivä 29.9.-1.10.2018
 

Juhlapäivien aikana on reilusti yli sata hienoa tapahtumaa ja tilaisuutta ympäri kaupunkia. Tampereen päiviä on vietetty vuodesta 1955.

Tampereen päivän ohjelma on julkaistu Tampereen kaupungin asukaslehdessä, Tampere-lehdessä, joka jaetaan kaikkiin tamperelaisiin kotitalouksiin lauantaina 22.9. Ohjelma löytyy myös kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.tampere.fi/tampereenpaiva. Tapahtuman virallinen Facebook-sivu (tapahtuma) löytyy nimellä Tampereen päivä. Juhlatunnelmaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #tampereenpäivä.

- Tänä vuonna myös Tampereen keskustan kaupalliset toimijat ovat voineet ilmoittaa tapahtumiaan, tarjouksiaan, ravintoloiden teemamenuja ja muita tempauksia osaksi Tampereen päivän ohjelmistoa. Ostoskeskustan ohjelma on koottu yhdessä Tampere tunnetuksi ry:n kanssa, kertoo Tampereen päivän ohjelmaa koordinoinut kulttuurituottaja Marianne Luoma kaupungin kulttuuripalveluista.

Resiina-ajelua ja avoimia ovia

Lähes kaikkiin Tampereen päivän tapahtumiin on vapaa pääsy tai sisäänpääsy alennetulla hinnalla. Lauantaina 29.9. Tampereen me-talolla vietetään 1-vuotisjuhlia, jonka kunniaksi Peltolammin koululla on tarjolla kakkukahvit ja ohjelmaa erityisesti lapsiperheille. Resiina-ajelusta kiinnostuneet voivat käydä Hervannassa kokeilemassa, kuinka resiina kulkee uusilla Insinöörinkadun ratikkaraiteilla Raitiotieallianssin järjestämällä ajelulla. Monissa mielenkiintoisissa kohteissa, kuten esimerkiksi Mediapoliksessa Tohlopissa, Hatanpään kartanossa ja Hiedanrannassa on lauantaina avoimet ovet. Hiedanrannan suunnitteluun voi tutustua pop up suunnittelukonttorissa Keskusvirastotalossa.

Tampereen päivän perinteeksi on muodostunut Tallipihan suuri käsityöläistapahtuma, jossa suuri joukko kädentaitaja esittelee töitään ja taitojaan sekä lauantaina että sunnuntaina. Myös kulttuuritalo Laikussa ja lastenkulttuurikeskus Rullassa on monenlaista ohjelmaa koko viikonlopun ajan. Niin ikään Tampereen päivän opastetuille kiertoajeluille voi osallistua molempina päivinä.

110-vuotias keskuspaloasema juhlii

Sunnuntaina 30.9. Pirkanmaan pelastuslaitoksen keskuspaloasema juhlii 110-vuotisjuhliaan. Juhlan kunniaksi paloasemalla on avoimet ovet klo 10-16. Myös Hervannan paloasemalla voi käydä katsomassa paloautoja ja ambulansseja.

Moniin museoihin on sunnuntaina vapaa pääsy, kuten Muumimuseoon, Vapriikkiin lukuunottamatta Marilyn näyttelyä, Amurin työläismuseokortteliin, Tampereen taidemuseon Kultakutri-näyttelyyn, Milavidaan, Sara Hildénin taidemuseoon ja Lenin-museoon. Monitoimitalo 13:ssa on tarjolla runsaasti ohjelmaa perheille ja nuorille klo 11-15.

130-vuotisjuhliaan viettävän Tampereen Sähkölaitoksen toimintaan voi käydä tutustumassa Tammerkosken keskikosken vesivoimalaitoksella sunnuntaina klo 11-15. Uuden maauimala kauden päätteeksi viimeisenä aukiolopäivänä 30.9. maauimalaan pääsee maksuttomasti.

Maanantaina 1.10. Tampereen päivän ohjelma jatkuu erilaisin tapahtumin muun muassa Diabetesyhdistyksessä, Aitoon koulutuskeskuksessa, Tulppaanitalossa ja Tesoman hyvinvointikeskuksessa.

Tampereen päivänä palkitaan aina ansioituneita henkilöitä, jotka elämäntyöllään tai toiminnallaan ovat edistäneet Tampereen kehitystä ja tamperelaisten hyvinvointia tai olleet lisäämässä Tampereen vetovoimaa Suomen suosituimpana kaupunkina. Tampereen päivän palkinnot luovutetaan kaupungin vastaanotolla varsinaisena juhlapäivänä 1.10.

Tampereen tarina ja uusi visuaalinen ilme syntyi

Tampereen päivänä otetaan käyttöön koko Tampereen yhteinen tarina ja uusi visuaalinen ilme. Ne pohjautuvat laajaan taustatyöhön, johon kaupunkilaiset ja muut sidosryhmät ovat osallistuneet.

- Tampereen tarina syntyi, koska Tampere tarvitsee oman, vahvan tarinan ja kertomisen tavan. Niiden avulla erotumme eduksemme sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Koko kaupunkia yhdistävä asenne ja Tampereen tunnelma kiteytyvät sanoihin ja visuaalisuuteen, vt. yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Iina Ojala sanoo.

Tampereen kaupunki ottaa tarinan ja ilmeen käyttöön omassa viestinnässään. Tarina, ilme ja yhteinen Tampere.Finland -tunnus ovat myös kaikkien tamperelaisten hyödynnettävissä. Tunnus ja Tampereen tarina esitellään kaupunkilaisille Tampere-lehdessä.

Ojalan mukaan nyt suunniteltu kokonaisuus antaa tamperelaisille yrityksille ja yhteisöille yhtenäisen ja kiinnostavan tavan kertoa kotikaupungistaan.

- Tarinaa ja visuaalisia elementtejä voi käyttää esimerkiksi omien tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa. Tavoitteena on, että tamperelaisuus näkyy ja kuuluu.

Tampereen päivän kunniaksi sunnuntaina 30.9. kello 11.00 Keskustorilla jaetaan tuhannelle ensimmäiselle uuden visuaalisen ilmeen mukaisia Tampere.Finland-kasseja.


Lisätietoja

Tapahtumiin liittyvät kysymykset:
Koordinaattori
Marianne Luoma
puhelin 040 706 2382
sähköposti [email protected]

Brändiin liittyvät kysymykset:
Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö
Iina Ojala
puhelin 040 801 6189
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki