Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kirjastoissa otetaan käyttöön uusi tulostusjärjestelmä

Julkaistu 20.9.2018 12.24

Tampereen kaupunginkirjaston useimmissa toimipisteissä otetaan syksyllä käyttöön uusi tulostus- ja kopiointijärjestelmä. Uudet monitoimilaitteet soveltuvat tulostukseen, kopiointiin ja skannaamiseen, ja maksut maksetaan kirjastokortille ladattavalla saldolla.

 

Jatkossa tulostamisessa käytetään tunnisteena PIKI-kirjastokortin numeroa, mikä tekee tulostamisesta aiempaa turvallisempaa.

- Kun asiakas lähettää työn tulostukseen, hän syöttää samalla kirjastokorttinsa numeron. Tämän jälkeen asiakas menee monitoimilaitteelle ja vapauttaa kirjastokortillaan työn tulostumaan. Tietoturva paranee, kun tulosteet eivät enää odota laitteessa hakijoitaan kaikkien nähtävillä, kirjaston verkkopäällikkö Ismo Raitanen sanoo.

Uuden kirjastotulosjärjestelmän toimittaa Canon.

- Teimme tiivistä yhteistyötä Tampereen kaupunginkirjaston henkilökunnan kanssa suunnittelu- ja testausvaiheessa varmistaaksemme, että palvelu vastaa kirjastojen ja asiakkaiden tarpeita. Erityistä huomiota kiinnitettiin tietoturvaan ja mahdollisuuteen tulostaa myös omalta työasemalta kotoa käsin tai mobiililaitteelta, Service Manager Asko Stolt kertoo.

Maksut kirjastokortille ladatulla saldolla

Uusi tulostusjärjestelmä on jo käytössä Tesoman kirjastossa. Hervannan, Härmälän, Kaukajärven, Koilliskeskuksen, Koivistonkylän, Kämmenniemen, Lielahden, Messukylän, Peltolammin ja Sampolan kirjastoissa uuteen järjestelmään siirrytään syksyn aikana. Pääkirjasto Metsossa uusi tulostusjärjestelmä otetaan otetaan käyttöön vasta vuodenvaihteessa.

Uuteen järjestelmään siirtymisen myötä tulosteet ja kopiot maksetaan kirjastokortille ladatulla saldolla. Saldolla voi maksaa vain kopioita ja tulosteita. Jokaisella kortilla on valmiina 1 euron aloitussaldo. Lisää saldoa voi ladata niissä Tampereen kaupungin kirjastoissa, joissa on kassa. Ensimmäisellä käyttökerralla asiakkaan pitää rekisteröidä kirjastokorttinsa järjestelmään monitoimilaitteella.

Asiakas voi myös lähettää työn tulostukseen pdf-muodossa kotoaan sähköpostin liitteenä osoitteeseen kirjastotulostus(at)tampere.fi ja vapauttaa tulosteensa vuorokauden kuluessa haluamansa kirjaston monitoimilaitteella. Viesti pitää lähettää kirjaston asiakastiedoissa olevasta sähköpostiosoitteesta.

Näin järjestelmä toimii:

1. Asiakas rekisteröi kirjastokorttinsa monitoimilaitteella vetämällä sen kortinlukijan läpi sekä antamalla kirjastokortin nelinumeroisen tunnusluvun.

2. Asiakas lataa saldoa korttiinsa kirjaston asiakaspalvelussa.

3. Tulostaessaan kirjaston koneelta asiakas syöttää kirjastokortin numeron, joka avulla tulosteet liitetään järjestelmässä oikealle asiakkaalle.

4. Asiakas vapauttaa omat tulosteensa turvallisesti monitoimilaitteella lukemalla kirjastokorttinsa kortinlukijassa.

5. Laitteella voi myös skannata, ja asiakas voi lähettää pdf-asiakirjoja omaan sähköpostiinsa.

Hinnat:
mustavalkoinen kopio/tuloste
A4 =0,30 €
A3= 0,50 €

värillinen kopio/tuloste
A4 = 2 €
A3= 3 €


Kaksipuoleisesta tulostuksesta peritään kaksinkertainen hinta. Skannaus on maksutonta.

Lisätietoja:

Tampereen kaupunginkirjasto
verkkopäällikkö Ismo Raitanen
0400 831 796, ismo.raitanen(at)tampere.fi

Canon Oy
Service Manager Asko Stolt
040 547 8241, asko.stolt(at)canon.fi


Teksti Emma Salmi

Kuvat Olli-Pekka Latvala