Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Faunien iltapäivä –kamarimusiikkisarja käynnistyy Brahmsilla ja Bartókilla

Julkaistu 20.9.2018 12.05

Tampere Filharmonian syksyn kamarimusiikkikonserttien sarja Faunien iltapäivä alkaa sunnuntaina 23.9. Johannes Brahmsin ja Béla Bartókin musiikilla. Kymmenvuotisjuhlaansa viettävä tamperelainen FINESTre-kvartetti esittää konsertissa Bartókin jousikvarteton numero 4. Konsertin alkuosassa kuullaan Brahmsin trio käyrätorvelle, viululle ja pianolle, jonka tulkitsevat Aleksi Mäkimattila, käyrätorvi, Hanna Parviainen, viulu ja Hanna-Leena Savolainen, piano.

 

Jo 22 vuotias konserttisarja suunnitellaan yhteistyössä muusikoiden kanssa, jotka ehdottavat konsertteihin teoksia ja kokoonpanoja. Lähes kaikki kamarimusiikkisarjan esiintyjät ovat Tampere Filharmonian omia muusikoita. FINESTre on esiintynyt jo useasti aiemmin Faunien iltapäivissä. He ovat innoissaan tulevan konsertin ohjelmasta:

– Bartókin vuonna 1928 säveltämä jousikvartetto on vauhdikas teos. Siinä on viisi osaa ja kansanmusiikin piirteitä mutta myös modernia tyyliä. Kaikki osat ovat keskenään erilaisia: esimerkiksi toinen osa soitetaan kokonaan sordiinoilla ja neljäs osa näppäillen. Bartók on myös käyttänyt musiikissaan paljon liukumista äänestä toiseen ja äänenvoimakkuuden ääripäitä, viulisti Kati Tuominen-Heroja ja sellisti Elina Sipilä kuvailevat.

FINESTre-kvartetissa soittavat Kati Tuominen-Heroja, viulu, Heidi Kuula, viulu, Heili Hannikainen, alttoviulu ja Elina Sipilä, sello.

–Kymmenen vuotta soittoa yhdessä tekee sen, että soittaminen hioutuu ja muuttuu helpommaksi, mutta sen huomaa oikeastaan vasta sitten, kun soittaa muiden kuin tuttujen ihmisten kanssa. Omassa kvartetissa ovat kehittyneet omat tavat ja rutiinit, Sipilä pohtii.

Syksyn aikana kamarimusiikkisarjassa järjestetään yhteensä kolme konserttia. Sarjan toisen, sunnuntaina 28.10. järjestettävän konsertin ohjelmassa on Wolfgang Amadeus Mozartin jousikvintetto nro 4 ja Olivier Messiaenin Aikojen lopun kvartetto. Syksyn kolmannessa Faunien iltapäivässä sunnuntaina 2.12. kuullaan tuoreempaa, 1900-luvulla sävellettyä musiikkia, kuten Marzi Nymanin Festivo Macabre ja Tommy Pedersonin sovittamia joululauluja pasuunakvintetille. Konsertit järjestetään Tampere-talon Pienessä Salissa klo 15


Lisätietoja

Aino Holma

Tiedottaja
Aino Holma
puhelin 050 388 7168
sähköposti [email protected]


Teksti Aino Holma