Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

PIKI-päivää vietetään kirjastoissa 26. syyskuuta

Julkaistu 19.9.2018 13.18

Pirkanmaan kirjastoissa vietetään 26.9. PIKI-päivää lukemisharrastuksen merkeissä. Luvassa on monia lukemisen eri tapoihin liittyviä tapahtumia, esittelyjä ja vinkkauksia.

 

PIKI-päivänä Pirkanmaan kirjastot levittävät lukuiloa erilaisten tapahtumien kautta. Esimerkiksi Juupajoen kirjastossa vietetään Lelujen yötä, ja pehmolelut ovat tervetulleita yöpymään kirjastoon. Pehmolelut matkaavat yöksi lukuseikkailuun, jonka kirjaston henkilökunta dokumentoi valokuviin. Tampereella uudessa Koukkuniemen kirjastossa lapset pääsevät satutunnille klo 18, ja luvassa on lisäksi muun muassa Onnenpyörä-arvontaa.

Myös aikuisille järjestetään ohjelmaa eri puolilla Pirkanmaata. Nokian pääkirjaston hyllyjen välissä tarjoillaan lukuelämyksiä ja kutkuttavia tarinoita draamallisilla kirjastokävelyillä klo 15.30 ja klo 16.30. Ruoveden kirjastossa kokoontuu Päivälukupiiri klo 13 keskustelemaan Laila Hirvisaaren Hiljaisuus-teoksesta. Juupajoella puolestaan tarjotaan ihania lukuelämyksiä kahvin kera klo 18–20.

Kaikkien kirjastojen tapahtumat on koottu verkkokirjastoon Ulkoinen linkkiPIKI-päivän sivulle

Luettavaa ja suosituksia PIKI-verkkokirjastosta

Lukemisen hyödyt on todistettu monissa tutkimuksissa: se muun muassa vahvistaa empaattisuutta, vähentää stressiä ja rauhoittaa, viihdyttää sekä parantaa keskittymiskykyä.

Hyvään tarinaan voi tutustua perinteisen kirjan lisäksi vaikkapa e-kirjoina, e-äänikirjoina tai selkokirjoina. PIKI-kirjastoissa on yhteinen e-kirja- ja e-äänikirjakokoelma, josta voit ladata luettavaa omalle koneellesi. PIKI-päivänä palvelua esitellään monissa kirjastoissa, ja verkkokirjastosta ja omasta kirjastosta saat toki muulloinkin lisätietoa aiheesta.

Lukuvinkkejä saat niin ikään kirjastosta, PIKI-verkkokirjaston suositteluosioista tai erilaisista verkkopalveluista, kuten valtakunnallisesta Kirjasampo.fi-kirjallisuuspalvelusta tai Tampereen kaupunginkirjaston Mitä lukisin -palvelusta.

Jos et pysty lukemaan tavallista kirjaa lukihäiriön tai muun esteen vuoksi, voit saada kirjastojen kautta kuunneltavaksi Celia-kirjaston äänikirjoja. Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto. Sen valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja lapsille ja aikuisille klassikoista uutuuksiin. Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella.

Pääset Celian äänikirjojen kuuntelijaksi kirjastossa.

Tutustu moniin lukemiseen liittyviin palveluihin Ulkoinen linkkiPIKI-verkkokirjastossaLisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Verkkosuunnittelija
Jaana Pakarinen
puhelin +358408063443
sähköposti [email protected]


Kuvat Freepic