Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Oletko mukana suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa? – Muista varata tutkimusaika

Julkaistu 7.9.2018 12.50

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu päättyy Pirkanmaalla vuoden 2018 lopussa, mikäli kokeilulle ei saada jatkoa. Jos olet mukana kokeilussa, muista varata tutkimusaika valitsemallesi yksityiselle palveluntuottajalle mahdollisimman pian.

Hoitoajan saat varattua soittamalla suoraan palveluntuottajalle, jonka valitsit osallistuessasi kokeiluun. Mikäli olet epävarma, minkä palveluntuottajan olet valinnut, voit varmistaa sen soittamalla numeroon 03 5657 0119 (arkisin klo 10 - 15).

Tavoitteena on, että kokeiluun mukaan päässeet saisivat tarvittavan hoitonsa marraskuun loppuun mennessä.

Valkeakoskelaisia mahtuu vielä mukaan

Kokeilussa mukana olevista kunnista vain Valkeakoskella on enää paikkoja jäljellä. Valkeakoskella paikkoja on 219. Muiden kokeilukuntien eli Nokian, Pirkkalan, Oriveden, Tampereen ja viimeisimpinä Lempäälän kiintiöt ovat täyttyneet.

Valkeakoskelaiset voivat osallistua kokeiluun ja valita perushammashoitopalvelujensa tuottajaksi kunnallisen palvelun sijaan kokeilussa mukana olevan yksityisen palveluntuottajan tai ammatinharjoittajan. Valinnan voi tehdä verkossa osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus Valitse suunhoitoyksikkö -sivulla olevalla sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse soittamalla numeroon 03 5657 0119 (arkisin kello 10–15).

Sijainti ja saatavuus tärkeimmät syyt osallistua kokeiluun

Hammashoitolan sijainti ja hoitoaikojen saatavuus ovat olleet kaksi kärkisyytä osallistua kokeiluun. Tamperelaiset nimesivät useimmiten perusteeksi osallistua kokeiluun hammashoitolan sijainnin, muiden kokeilukuntien asukkaille taas hoitoaikojen saatavuus oli tärkein syy. Seuraavaksi tärkeimmiksi syiksi nimettiin hyvät kulkuyhteydet sekä hyvä hoidon laatu. Perusteita kysyttiin asukkaan ilmoittautuessa mukaan kokeiluun.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala