Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Osallistu Maailman Siivouspäivän 15.9. talkoisiin tai järjestä oma tempaus

Julkaistu 6.9.2018 9.20

Maailman Siivouspäivä eli World Cleanup Day (WCD) on kansainvälinen, maailmanlaajuinen yhden päivän 15.9.2018 kestävä ympäristön siivoustempaus. Päivää vietetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja myös Tampereella. Lauantaina 15.9. voi osallistua jo perustettuihin siivoustalkoisiin tai järjestää oman tempauksen.

kuva: Maailman Siivouspäivän 2018 logo
 

Tiedot siivoustapahtumista ja uusien tapahtumien perustamisesta löytyvät www.worldcleanupday.fi/siivoustapahtumat. Pirkanmaan Jätehuolto kerää siivousryhmien roskasäkit sovituista paikoista la 15.9 klo 17 alkaen. Keskiviikkoon 11.9. mennessä pitäisi olla tiedossa paikat, joista jätehuolto hakee roskasäkit sekä yhteyshenkilö, jolle jätehuolto voi tarvittaessa soittaa. Yhteyshenkilön voi ilmoittaa esimerkiksi laittamalla viestiä World Cleanup Day - Tampere -facebook-sivulle.

Tampereella esimerkiksi siivotaan ranta-alueita (lähtö on Ratinan kauppakeskuksen etuovilta klo 12) ja keskustaa roskattomaksi (lähtö rautatieasemalta klo 12). Tamkilta lähdetään siivouskävelyretkelle klo 15 pääkampukselta Kuntokatu 3:sta opiskelijakunta Tamkon Solun edestä.

Kaikille talkoolaisille järjestetään myös 15.9 klo 18 alkaen "afterwork" Kumma Junk Bar & Loungessa (Aleksanterinkatu 20), jossa voi tavata muita siivousryhmiä ja vaihtaa ajatuksia.

Suomessa yhteistyössä ovat mukana Suomen nuorkauppakamarit, kaupunkeja, WWF - World Wildlife Fund, Pidä Saaristo Siistinä sekä joukko muita järjestöjä ja julkisuuden henkilöitä. Kansainvälisiä tukijoita ovat esimerkiksi YK:n ympäristökokous UNEA ja YK:n ympäristöohjelma UNEP.

World Cleanup Day järjestetään samana päivänä 150 maassa, ja siihen osallistuu kymmeniä miljoonia vapaaehtoisia kansalaisia eri puolilla maailmaa. Tarkoitus on tuoda ihmisiä yhteen yhteisen ongelman äärelle. Ongelmia ratkaistaan konkreettisesti ja omin käsin - roska, jätekasa ja jätesäkki kerrallaan. Yhdessä tekeminen ja hauskan pitäminen kuuluvat myös myös siivouspäivään. Tapahtumalla tuodaan esille myös vakavia teemoja, kuten globaalia ja paikallista jäteongelmaa, ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen liikakulutusta.


Lisätietoja

World Cleanup Day Pirkanmaa:
Projektipäällikkö
Mirella Mellonmaa
puhelin 044 271 7207
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen