Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen Kansi ja Areena –hankkeelle avataan Visit Center loppuvuodesta 2018

Julkaistu 28.8.2018 10.15

Kansi ja Areena -hankkeen Visit Center avautuu Torni-hotellin vieressä vanhassa Veturihallissa.

- Kansi ja Areena –hankkeen toteuttamisen ajaksi Kansi ja Areena Visit Center avataan Tampereelle vanhan Veturihallin tiloihin, kertoo SRV:n hankekehitysjohtaja Kari Mäkelä. -Visit Centerissä esittelemme hanketta yhdessä keskeisten toimijoiden kanssa.

Visit Centerin tiloissa on osastot SRV:n asuntomyynnille, Tampereen kaupungille ja uuden Tampereen Areenan keskeisimmille toimijoille, jotka tässä vaiheessa ovat Restamax, Lapland Hotels, Veikkaus sekä liigajoukkueet Tappara ja Ilves. Lisäksi tulevasta Visit Centeristä löytyy noin 50-paikkainen esittelytila erikokoisten ryhmien tarpeisiin.

- Haluamme tarjota sekä yhteistyökumppaneillemme, sidosryhmillemme ja etenkin tamperelaisille tilaisuuden ja tilat tutustua tähän rakennushankkeeseen seuraavien vuosien aikana, kertoo Kari Mäkelä.

Hankejohtaja Tero Tenhunen Tampereen kaupungilta on tyytyväinen siihen, että tilat Visit Centerille löytyivät aivan läheltä tulevaa rakennuskokonaisuutta. - Tampereen kaupungille on tärkeää kertoa kaupunkilaisille ja Tampereella vieraileville kotimaisille ja ulkomaisille vieraille merkittävästä hankkeesta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Visit Centerin avaamisesta tiedotetaan tarkemmin kun avajaispäivä on varmistunut.

Tampereen Kansija Areena pähkinänkuoressa

Kansi ja Areena -hanke liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen. Alue muodostaa uudenlaisen hybridikorttelin, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja Suomen suurin, noin 13 000-15.000 katsojapaikan urheilu- ja tapahtuma-areena. Areenan ravintolapalvelut tulee tarjoamaan Restamax, jonka lisäksi areenan yhteyteen rakennettava Lapland Hotelsin hotelli sekä Veikkauksen toinen kasino tarjoavat muita viihtymiselle varattuja tiloja. Paikalliset SM-liigajoukkueet Tappara ja Ilves pelaavat ottelunsa uudella areenalla liigakaudesta 2021-2022 alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, harjoitushalli, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toinen vaihe pitää sisällään pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Kokonaisuudessaan kohteeseen tulee arviolta jopa tuhat asuntoa.

Lisätiedot:

Hankekehitysjohtaja Kari Mäkelä SRV, puh. 050 597 9291, [email protected]
Hankejohtaja Tero Tenhunen, Tampereen kaupunki, puh. 050 540 2860 [email protected]