Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vapriikinraitin loppuosan rakentaminen alkoi

Julkaistu 16.8.2018 10.51

Vapriikinraitin rakentaminen Tammerkosken vesialueella on alkanut sillakkeessa olevien johtojen siirrolla porapaalutuksella ja koeporauksilla kivimuuriin. Työmaa-alue on aidattu Työnpuistoon. Työ valmistuu viimeistään vuoden 2018 loppuun mennessä.

kuva: näkymä Vapriikinraitin työmaalle - Tammerkosken teollisuusmaisemaan
 

Vapriikinraitti on jalankulkuyhteys ja näköalareitti Tammerkosken itäpartaalla. Jalankulkuyhteyden pohjoinen osa Aleksandra Siltasen puistosta Museokeskus Vapriikin terassille asti on jo valmistunut aikaisemmin. Reittiä jatketaan nyt Työnpuistoon asti.

Raitti toteutetaan sillakkeena, joka kulkee Tammerkosken vesialueen päällä kiinnitettynä ankkuripultein kosken reunamuureihin. Sillake on teräskonsolirakenteinen ja siinä on puukansi. Sillake toteutetaan ja valaistaan kulttuuriympäristöön sopivalla tavalla.

Eteläpäässä eli Työnpuiston puoleisessa päässä raitin kohdalla oleva huonokuntoinen huoltotaso puretaan, mutta historiallinen portti säilytetään ja kunnostetaan. Työnpuiston aluetta laajennetaan kosken päälle tehtävällä puupintaisella terassilla.

Vapriikinraitti sisältyy Viiden tähden keskusta 2018–2030, Tampereen keskustan kehittämisohjelman järveltä järvelle -teemaan eli Näsijärveä, Pyhäjärveä ja Tammerkoskea myötäilevään katkeamattomaan rantareittiin.

Vapriikinraitti avataan koko matkaltaan käyttöön keväällä 2019. Raitti on avoinna Museokeskus Vapriikin aukioloaikoina.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki, Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma
Rakennuttajainsinööri
Raija Tevaniemi
puhelin 050 523 2052


Pääurakoitsija, Destia Oy Länsi-Suomi:
Vastaava työnjohtaja
Vesa Salmijärvi
puhelin 040 0238 124


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen