Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen maauimalassa polskitaan 1.8. alkaen

Julkaistu 30.7.2018 13.54

Pitkä odotus on ohi ja Tampereen maauimalan avajaisia vietetään keskiviikkona 1.8. Tampereen uintikeskuksen yhteyteen rakennetun maauimalan avajaispäivä alkaa aamulla kello 7. Apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki leikkaa nauhan ja julistaa maauimalan virallisesti avatuksi.

Tampereen maauimalan allas ja hyppytornit
Maauimalassa voi hyppiä altaaseen neljästä eri korkeudesta.

Avajaispäivän ohjelma:

klo 7.00 apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki julistaa maauimalan avatuksi

klo 10.00 kaikille avoin vesivoimistelu (kuntoallas)

klo 12.00 Mansen Molskis uimahyppynäytös

klo 14.00 lasten leikkituokio (lastenallas)

klo 16.00 kaikille avoin vesivoimistelu (kuntoallas)

klo 17.00 kaikille avoin kahvakuulatreeni (nurmialue)

klo 18.00 Mansen Molskis uimahyppynäytös

Avajaispäivän ohjelmaan osallistuminen on maksutonta, mutta maauimalaan on muuten normaali sisäänpääsymaksu. Sisäänpääsy maauimalaan suljetaan kello 18.45, altaat suljetaan kello 19.30 ja maauimala suljetaan kello 20.

Paikalle kannattaa saapua kävellen, pyörällä tai bussilla, sillä Tampereen uintikeskuksessa on vähän parkkipaikkoja. Hakametsän jäähallin parkkipaikkaa voi käyttää pysäköintiin.

Tampereen maauimala on yksi Suomen suurimmista

Uimalassa on yhteensä neljä allasta: lastenallas, kahluuallas, hyppyallas ja 50 metrin allas. Yhteensä altaisiin mahtuu vettä 3840 kuutiota. Altaiden lisäksi maauimalassa on 3, 5, 7 ja 10 metrin korkuiset hyppytornit.

Allas-alueen lisäksi uimalassa on kahvio, jonka yhteydessä toimii lipunmyyntipiste. Ulkoalueella on omat pukuhuoneet, suihkut ja aidattu nurmialue.

Koko Tampereen uintikeskukseen myydään nykyisin kolmenlaisia lippuja. Asiakas voi ostaa lipun vain sisäuimahalliin tai ulkomaauimalaan. Valittavana on myös kolmas vaihtoehto, eli lippupaketti, jolla pääsee samalla käyntikerralla käyttämään sekä sisä- että ulkoaltaita. Kaikkia lippuja voi ostaa uintikeskuksen lipunmyynnistä. Maauimalan lippuja voi ostaa ulkouimalan kahviosta sen ollessa avoinna.

Maauimalalla on pieniä vaikutuksia Tampereen uintikeskuksen lippujen hinnoitteluun. Hiljaisen ajan arkipäiväalennus kello 6.00–14.00 ei ole voimassa maauimalan aukiolokaudella. Tampereen muissa uimahalleissa (Pyynikki, Tesoma ja Hervanta) alennusaika on voimassa normaalisti.

Iso allas on 50 metriä pitkä.

Avoinna syyskuun loppuun saakka

Maauimala on tänä kesänä avoinna 30.9. asti.

1.8. - 2.9.: ma - ke ja pe klo 7 - 20, to klo 10 - 20, la - su klo 8 - 20

3.9. - 30.9.: ma - to kelo 13 - 20, pe klo 7 - 20, la - su klo 10 - 18

Sisäänpääsy sulkeutuu päivittäin tunti ja 15 minuuttia ennen uimalan sulkeutumista. Altaat suljetaan 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa ja alueelta on poistuttava sulkemisaikaan mennessä.

Maauimalan pisin allas.
Kuvassa lastenallas ja ympäröivä tuleva nurmialue, joka alkaa vihertämään myöhemmin.

Lisätietoja

Liikuntapäällikkö
Mikko Heinonen
puhelin 050 554 5835
sähköposti [email protected]


Teksti Nette Tuominen

Kuvat Tapio Kokko