Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen seudun työväenopiston syksyn kurssi-ilmoittautuminen alkaa 1.8.

Julkaistu 27.7.2018 9.12

Työväenopisto aloittaa juhlavuotensa rikkaalla kurssitarjonnalla. Syys-lukukauden kurssi-ilmoittautuminen verkossa alkaa keskiviikkona 1.8. kello 12. Osalle kursseista ilmoittaudutaan puhelimitse. Puhelinilmoittautuminen alkaa 21.8 kello 12.

Kreikan kielen opiskelua
 

Juhlaan on aihetta koko lukuvuoden ajan, sillä syksyllä sanataiteen perusopetus täyttää 25 vuotta, teatteritaiteen perusopetus juhlii 15-vuotistaivaltaan ja Opinverstas täyttää 10 vuotta. Keväällä 2019 tulee 120 vuotta täyteen siitä, kun Tampereen työväenopisto aloitti Suomen kansalaisopistotoiminnan.

Tampereen seudun työväenopisto tarjoaa kursseja viidessä eri kategoriassa, joita ovat kädentaidot, kielet, terveyden edistäminen, tieto ja taide.

Tulevalle lukuvuodelle on lisätty lasten ja nuorten kursseja. Tarjolla on esimerkiksi lapsijoogaa, nuorten teatteriryhmä, lasten sanataidekerho sekä kuvataide- ja värioppia.

Kielten opetuksessa on mukana kaksi uutta kieltä, norja ja pohjoissaame. Kansalaisopiston tarjonnassa on perus-, jatko- ja syventäviä kursseja yhteensä 22 kielessä. Mukana on monia uusia kielten lyhytkursseja ja kuusi verkkokurssia.

Terveyden edistämisen kurssit antavat tietoa ja taitoa itsestä huolehtimiseen. Tarjolla on esimerkiksi meditaatiota, kuntobalettia senioreille sekä kehonhuoltoa ja venyttelyä. Kurssitarjonnasta löytyy myös kursseja kuten itsepuolustuksen perusteet, kahvakuula, physiopilates ja perheliikunta.

Vuosittain tarjolla yli 2000 kurssia

Kädentaitojen kurssit on jaettu neljään eri ryhmään: tekstiilityö, erikoistekniikat, askartelu ja tekninen työ. Valittavissa on esimerkiksi munankuorimosaiikin opettelua, roolivaate-kurssi, joulukortti-työpaja, taonta- ja metallitöiden opettelua ja lasinsulatusta.

Taiteen kurssit jakautuvat moneen eri ryhmään. Mukana on luovan ilmaisun kursseja, teatteria ja puheilmaisua, kirjoittamista ja kirjallisuutta, musiikkia, valokuvausta sekä piirustus ja maalaustaidetta.

Työväenopiston tiedon kursseilla voi opiskella muun muassa psykologiaa, filosofiaa, historiaa, sukututkimusta, erilaisia kulttuureja, viestintää ja tietotekniikkaa. Valittavana on myös ympäristö-, merenkulku- ja puutarha-aiheisia kursseja.

Tampereen seudun työväenopisto toimii Tampereen ja Ylöjärven alueella järjestäen vuosittain yli 2000 kurssia, joihin osallistuu yli 15 000 opiskelijaa. Työväenopiston toimisto on kesäsulun jälkeen avoinna jälleen maanantaina 6.8.


Lisätietoja

Apulaisrehtori
Tuula Vatanen
puhelin 040 806 2400
sähköposti [email protected]


Teksti Nette Tuominen