Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu kiinnosti − Verkkosivulla lähes 100 000 latausta aloituspäivänä

Julkaistu 3.7.2018 10.00

Toukokuun lopussa Pirkanmaalla käynnistynyt suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Kokeilun aloituspäivänä 31.5.2018 Tampereen kaupungin verkkosivuilla Valitse suunhoitoyksikkö -sivua ladattiin liki 100 000 kertaa ja itse valintaportaaliin kirjautui ensimmäisen tunnin aikana lähes 7 500 henkilöä.

Kokeilussa oli tarjolla yhteensä 4 000 paikkaa, joista Tampereelle ja Orivedelle kiintiöidyt 2 000 paikkaa täyttyivät kahdessa tunnissa.

Eniten paikkoja jäljellä Valkeakoskella ja Lempäälässä

Kokeilun muissa kunnissa eli Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalassa, Valkeakoskella ja Vesilahdessa on vielä tilaa. Eniten paikkoja on jäljellä Valkeakoskella, jossa vielä yli 330 kuntalaista voi osallistua kokeiluun ja valita perushammashoitopalvelujensa tuottajaksi julkisen sijaan kokeilussa mukana olevan yksityisen palveluntuottajan. Lempääläläisiäkin kokeiluun mahtuu vielä lähes 130.

Vesilahdella, Nokialla ja Pirkkalassa sen sijaan paikat alkavat huveta. Nokialla kokeiluun mahtuu vielä 20 ja Pirkkalassa ja Vesilahdessa yhteensä noin 40 kuntalaista.

Kokeilukuntien asukkaat Tamperetta ja Orivettä lukuun ottamatta voivat vielä osallistua kokeiluun ja valita yksityisen palveluntuottajan verkossa osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus Valitse suunhoitoyksikkö -sivulla olevalla sähköisellä lomakkeella. Verkkopalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Valinnan voi tehdä myös puhelimitse soittamalla numeroon 03 5657 0119 (arkisin kello 10–15).

Kokeilussa mukana olevista 12 palveluntuottajasta kahden asiakaskiintiössä on tällä hetkellä vapaata. Uusilla palveluntuottajilla on vielä mahdollisuus tulla mukaan kokeiluun.

Kokeilu on voimassa vuoden 2018 loppuun. Kokeilussa mukana olevilta asiakkailta peritään yksityiseltä palveluntuottajalta saadusta palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut. Kokeilu koskee perushammashoitopalveluja, erikoishammaslääkäritasoinen hoito ei kuulu siihen.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilua.

Päivitys 23.7.2018: Tampereen ja Oriveden lisäksi myös Nokian, Pirkkalan ja Vesilahden kiintiöt ovat täynnä. Vain Lempäälässä ja Valkeakoskella on enää paikkoja jäljellä.

Kuva: Hallituksen kärkihanke -logo

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti [email protected]

Kehittämissuunnittelija
Tiiu Airistola
puhelin 040 667 3698
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala