Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Lempääläntien rakennustyöt jatkuvat Viinikassa

Julkaistu 20.7.2018 9.09

Lempääläntien länsipuolelle rakennetaan kolmas ajokaista ja eroteltu jalankulku- ja pyörätie välille Tampereen valtatie - Kuokkamaantie. ABC-liikenneaseman liittymään rakennetaan työnaikainen kiertoliittymä. Liittymäalueella toteutetaan myös uusia kaistajärjestelyitä ja uusitaan liikennevalot.

Maanantaista 23.7. alkaen rakennustyöt välillä Tampereen valtatie - ABC-liikenneasema siirtyvät Lempääläntien ajoratojen väliselle keskisaarekkeelle ja Viinikan liittymästä etelään suuntautuva liikenne ohjataan lännen puoleisille ajokaistoille.

Käytössä on edelleen kaksi ajokaistaa, mutta ajokaistojen sijainti vaihtelee työn etenemisen mukaan. Linja-autoille ja takseille tarkoitettu kaista Tampereen valtatieltä Lempääläntielle suljetaan työn alkuvaiheessa.

ABC-liikenneaseman ja Lempääläntien liittymäalueelle tehdään uusia työnaikaisia kaistajärjestelyjä. Liikenneaseman liittymän liikennevalot puretaan ja tilalle rakennetaan työnaikainen kiertoliittymä.

Työnaikainen kiertoliittymä vaikuttaa myös Lempääläntien itäpuolen eli keskustaan päin kulkevan ajoradan kaistajärjestelyihin. Linja-autoille ja takseille tarkoitettu kaista otetaan tilapäisesti myös muun liikenteen käyttöön.

Jalankulkijoilla ja pyöräilijöillä on edelleen käytössään työnaikainen yhteys Kuokkamaantieltä Tampereen valtatielle nykyisen väylän länsipuolella.

Työt valmistuvat syksyllä 2018.


Lisätietoja

Toimistoinsinööri
Kari-Pekka Kortetjärvi
puhelin 050 356 0067

Työpäällikkö
Juha Mikkonen
puhelin 040 837 7242

Rakennuttajainsinööri
Tapio Lindström
puhelin 050 329 5264


Teksti Nette Tuominen