Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Sammonkadulla eteläinen talouskaista takaisin autoilijoiden käytössä ja nurmiradan kasvu vauhdissa

Julkaistu 16.7.2018 14.28

Raitiotien rakentaminen Kalevassa etenee ja koekylvettyä nurmirataa päästään pian leikkaamaan ensimmäisen kerran.

Nurmirata vihertää Sammonkadulla.
 

Putki- ja johtosiirrot Sammonkadun eteläreunalla on saatu päätökseen ja työn alla olleita osuuksia palautetaan autoliikenteen ja jalankulkijoiden käyttöön.

Sammonkadun eteläpuolen autoilijoiden talouskaista sekä jalankulkuväylä avattiin liikenteelle perjantaina 13.7. Liikennejärjestelyt Sammonkadulla ovat nyt katusuunnitelman mukaiset eli autoliikenne kulkee reunojen talouskaistoilla ja raitiotie kadun keskiosalla.

Nurmiradan koerakenteet hyvässä kasvussa

Raitiotien rakentaminen jatkuu Sammonkadun keskiosassa. Sammonkadulle tulee nurmirataa, jonka koerakenteisiin kylvettiin nurmea 15. kesäkuuta. Nurmen kasvu on jo siinä vaiheessa, että sitä päästään leikkaamaan ensimmäistä kertaa tällä viikolla.

Nurmi on saanut kasvaa rauhassa, jotta se saisi pitkät ja kestävät juuret. Ensimmäisillä leikkauskerroilla nurmi jätetään pidemmäksi kuin liikenteen aikana. Samalla nähdään kuinka pitkää nurmi voi olla, ennen kuin se koskee kiskoa. Tämän avulla suunnitellaan tulevien nurmiratojen leikkaustiheyttä. Tämän hetkisen arvion mukaan nurmi leikataan 10 cm jälkeen 3-4 cm mittaan.

Lisätietoja

Lohkoinsinööri
Joni Ylinen
puhelin 050 4094 089

Viherraideasiantuntija
Malla Sipilä
puhelin 040 8630 550


Teksti Nette Tuominen

Kuvat raitiotieallianssi