Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Antti Sarpila yhdessä AhjoWoodin kanssa Haiharassa

Julkaistu 11.7.2018 15.07

Tamperelais-chicagolainen AhjoWood-yhtye saa ensi kertaa vahvistuksen klarinetisti Antti Sarpilasta. Haiharan taidekeskuksen valjasvaja täyttyy sunnuntaina 15.7. mukaansatempaavista jazzin soinnuista, kun Sarpilan lisäksi lavalle astelee laulaja/saxoforisti Juli Wood, kitaristi Petri Ahjokoski sekä basisti Anu Ahjokoski. Ilmaistapahtumassa on luvassa svengaavia jazzin ikivihreitä ja jazz-sovituksia suomalaisista kansanlauluista.

Juli Wood ja saksofoni
 
AhjoWood sai alkunsa vuonna 2006 kun Juli Wood ja rumpali Mike Schlick olivat Suomessa vierailulla. AhjoWood on sittemmin soittanut mm. Linna Jazz-festivaalilla, Kotkan SeaJazzeilla, Turun Vaakahuoneella, Tampereen Paapan kapakassa sekä Helsingin Storyvillessä. Anu ja Petri Ahjokoski on kutsuttu jo kaksi kertaa vastavierailulle Chicagoon jonka aikana bändi on keikkaillut Chicagon ja Milwaukeen alueilla. Bändin vierailijiona on kuultu aiemmin mm. Ted Cursonia ja Matti Heinivahoa ja tällä kertaa Haiharassa mukana nähdään klassisen jazzin Antti Sarpila.

Juli Wood on suomalaisjuuret omaava saxofonisti/laulaja Chicagosta. Vuonna 2017 hän julkaisi levyn Synkkä Metsä joka sisältää suomalaisia kansanlauluja jazz-sovituksina. Antti Sarpilaakin aiemmin säestäneet Anu ja Petri Ahjokoski ovat soittaneet yhdessä vuodesta 1990. He ovat työskennelleet niin teattereissa kuin televisiossakin ja kiertäneet esiintymässä lukuisissa maissa.

Antti Sarpila on ollut tärkeimpiä traditionaalisen jazzin vaalijoita Suomessa jo neljännesvuosisadan ajan. Kansainvälistenkin solistivierailuiden lista on mittava: puhaltajan taitoja ovat käyttäneet esimerkiksi Count Basie Orchestra, hollantilainen Metropole Orchestra sekä Swedish Swing Society. Vuodesta 1990 alkaen Sarpila on julkaissut musiikkinsa omalla levymerkillä yli kolmenkymmenen levyn verran.

Tämän kokoonpanon jazz-fiilistelyjä ei kannata jättää välistä!

Aika: su 15.7. klo 14-15
Paikka: Haiharan taidekeskus, valjasvaja, Haiharankatu 30.
Bussi nro 10 päätepysäkki.
Vapaa pääsy.


Lisätietoja

Kulttuuripalvelupäällikkö
Elise Pedersen
puhelin +358505538673
sähköposti [email protected]