Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Siirtokelpoinen Kattila-tuotantokeittiö rakennetaan teollisuushallin sisään

Julkaistu 20.6.2018 18.33

Tampereen Voimia Liikelaitokselle rakennetaan tilapäinen tuotantokeittiö Kattila. Siirtokelpoisen keittiön toteutussuunnitelma sopimuksineen hyväksyttiin 20.6.2018 Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa. Hankkeen kustannusarvio on noin 2,72 miljoonaa euroa.

Tilapäiskeittiö tarvitaan Voimian tuotannossa, koska suunnitellun ateriakeskuksen uudisrakennushanke on viivästynyt ja Tesoman vanhassa koulurakennuksessa sijainnut valmistuskeittiö puretaan. Rakennustyöt alkavat tänä kesänä, ja tilat aiotaan ottaa käyttöön ensi vuoden helmikuussa.

Kattila-tuotantokeittiö rakennetaan Hepolamminkadulla jo olemassa olevaan, 2 610 bruttoneliömetriä käsittävään, teollisuushalliin, jossa kaupunki on vuokralla. Huoneistoala on 986 neliötä ja tilaohjelman mukainen hyötyala (keittiö) 626 neliötä. Kuusi metriä korkeaan halliin rakennetaan uusi tuotantokeittiö talo talossa -periaatteella. Halli toimii sääsuojana sekä rakentamisen että käytön ajan. Julkisivuun tulee muutoksia muutamasta uudesta ulko-ovesta tai ikkunasta. Kaikki toiminnalliset ja tekniset tilat rakennetaan hallin sisään. Lastauslaituri ja katos säilyvät ennallaan.

Hankkeen rahoittaa Kuntarahoitus. Kaupunki vuokraa tilapäiskeittiön 5 vuoden leasingsopimuksella, minkä jälkeen sillä on oikeus ostaa leasingsopimuksen mukainen tilapäiskeittiö jäännösarvolla itselleen. Siirtokelpoisen tilapäiskeittiön lunastusarvo on sopimuskauden jälkeen 0,31 miljoonaa euroa.

Hankkeen pääurakoitsija on Consti Korjausurakointi Oy, joka toteuttaa myös LVISA-työt. Pää- ja arkkitehtisuunnittelija on Arkkitehtitoimisto Q'ARK Oy, rakennesuunnittelijana Sweco Rakennetekniikka Oy ja LVIA- ja sähkösuunnittelijana on Insinööritoimisto Granlund Tampere Oy.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell