Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen ja Pietarin yhteistyö etenee sopimuksin ja selvityksin

Julkaistu 18.6.2018 10.25

Tampereen kaupunki solmi Pietarin kaupungin kanssa sopimuksen Smart City -yhteistyöstä. Sopimus on jatkoa kaupunkien välillä vuonna 2015 sovitulle innovaatioyhteistyösopimukselle ja se konkretisoi käytännössä toteutettavan yhteistyön teemoja ja muotoja. Keskeisenä tavoitteena on löytää yrityksiä ja muita osapuolia mukaan jatkossa toteutettavaan yhteistyöhön.

– Tampereella on paljon mahdollisuuksia yhteistyössä Pietarin kanssa. Tavoitteenamme on näin edesauttaa tamperelaisten yritysten liiketoimintamahdollisuuksia Pietarin alueella, toteaa elinkeinoasioista vastaava johtaja Tuija Telén Tampereen kaupungilta.

Terveydenhuollon ja lääketieteen alalla yhteistyötä on jo onnistuneesti toteutettu muutamia vuosia ja asia otti ison askeleen eteenpäin, kun muun muassa Tampereen yliopisto ja Pietarin alueella toimiva Almazov-instituutti solmivat myös sopimuksen lääkärikoulutuksesta Venäjällä.

Tampereen kaupungin, Tampereen yliopiston ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhteinen delegaatio vieraili Pietarissa viime viikon lopulla pormestari Lauri Lylyn johdolla.

– Meillä tuntuu nyt olevan hyvä yhteisen tekemisen sävel Pietarin kanssa, toteaa pormestari tyytyväisenä keskusteltuaan Pietarin kuvernööri Georgi Poltavchenkon kanssa, ja kertoo, että kaupungit päättivät myös käynnistää selvitystyön suoran junayhteyden saamiseksi Tampereen ja Pietarin välille.


Lisätietoja

Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Tuija Telén
puhelin 040 801 6009
sähköposti [email protected]