Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Arvioi uudessa verkkopalvelussa, oletko oikeutettu omaishoidon tukeen tai kuljetuspalveluihin

Julkaistu 15.6.2018 12.31

Tampereen kaupungin verkkosivuille on avattu kaksi sähköistä palvelua. Toisella voi arvioida, onko oikeutettu omaishoidon tukeen, toisella taas tarkastella mahdollisuuksia saada harkinnanvaraista tai vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua. Arviointipalvelut ovat kokeilukäytössä ja niistä toivotaan annettavan palautetta palvelujen kehittämistä varten.

Arviointipalveluista toivotaan olevan apua ihmisille, joilla on vaikeuksia liikkua kodin ulkopuolella tai pärjätä arjessa ja jotka miettivät, kannattaisiko heidän hakea esimerkiksi kuljetuspalveluja. Palveluista saa arvion lisäksi lisätietoa muista palveluista, joista voisi olla apua arkeen.

Arvion tekemiseksi palveluun ei tarvitse kirjautua, ja jos haluaa samalla hakea omaishoidon tukea, se onnistuu verkkolomakkeella. Kuljetuspalvelua voi hakea joko kirjallisesti tai sähköisesti. Arviointipalvelu opastaa, kuinka hakeminen tapahtuu.

Arviointipalvelua voivat käyttää palvelua tarvitsevan lisäksi myös läheiset tai ammattilaiset.

Verkkopalvelua voi käyttää mistä vain ja milloin vain. Palautetta pääsee antamaan arviointikyselyn täyttämisen jälkeen sivun alalaidassa olevasta "Jätä palautetta" -linkistä.

Arviointikyselyt ovat osa valtakunnallista Omaolo-palvelua. Omaoloa kehitetään kansallisesti ODA-projektissa ja se on hallitusohjelman kärkihanke. Kun palvelut on testattu ja hyväksi havaittu, niistä tulee osa Kanta-palvelua.

Omaishoidon tuen sekä harkinnanvaraisen ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen arviot löytyvät seuraavilta sivuilta:


Lisätietoja

Arvio omaishoitotilanteesta:
Asiakasohjaaja
Piia Korhonen
puhelin 040 591 0127
sähköposti [email protected]

Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella:
Sosiaalityöntekijä
Tuuli Pakarinen
puhelin 040 800 4825
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala