Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tullin alueelle suunnitellaan lisää asuntoja

Julkaistu 14.6.2018 12.08

Tullin alueelle Pinninkadun varteen suunnitellaan rakennettavaksi asuntoja. Kahden tontin käyttötarkoituksen muutos lähinnä toimistokäytöstä asumisen mahdollistamiseksi on aloitettu. Muutosta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 9.8.2018 saakka. Nähtävänä on myös muutosta hakevien kiinteistön omistajien teettämiä viitesuunnitelmia, joita käytetään asemakaavoituksen pohjana.

Tullin alue sijaitsee yliopiston pohjoispuolella ja Tampereen aseman ja radan itäpuolella. Alue on muuttunut vanhasta varasto- ja teollisuusalueesta monipuoliseksi toimistoalueeksi. Kaupungin tavoitteena on kehittää aluetta yleissuunnitelman mukaan monipuoliseksi ja eläväksi kaupunginosaksi, jossa on työpaikkojen lisäksi asumista ja palveluja.

Pinninkatu 47:n tontilla sijaitsee nelikerroksinen, 1951 Hämeen Kenkätehtaan käyttöön valmistunut tiilirakennus. Rakennus on ollut toimisto- ja opetuskäytössä 1970-luvulta alkaen. Pinninkatu 45:ssä olevalla tontilla sijaitsee viisikerroksinen, 1948 teollisuuskäyttöön valmistunut tiilirakennus, joka on ollut liike- ja toimistokäytössä 1970-luvulta alkaen. Toisella tontilla hakijan tavoitteena on nykyisen nelikerroksisen rakennuksen purkaminen ja korvaaminen uudella opiskelija-asuintalolla. Toisella tontilla tavoitteena on nykyisen viisikerroksisen rakennuksen korottaminen.

Täydennysrakentamisen yhteydessä pihat suunnitellaan vihreämmiksi ja pysäköinti sijoitetaan ensisijaisesti maan alle. Katutasoon sijoitetaan liiketilaa. Hankkeen merkittävät ympäristövaikutukset selvitetään. Alueen kaupunkikuvalliset ja kulttuuriympäristön arvot huomioidaansuunnittelussa.


Lisätietoja

Projektiarkkitehti
Anna Hyyppä
puhelin 040 800 7905
sähköposti [email protected]