Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen ja Mänttä-Vilppulan kaupungit sopivat kulttuuripääkaupunkihankkeen yhteistyöstä

Julkaistu 14.6.2018 11.00

Tampereen pormestari Lauri Lyly ja Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen allekirjoittivat torstaina 14.6.2018 kulttuuripääkaupunkihakuun liittyvän aiesopimuksen. Tampereen ja Mänttä-Vilppulan kaupungit osallistuvat yhteistyössä vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihakuun ja valmistelevat yhteisen hakemuksen siten, että Tampere on päähakijakaupunki ja Mänttä-Vilppula pääkuntakumppani.

Tampereen pormestari Lauri Lyly ja Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen allekirjoittivat kulttuuripääkaupunkihakuun liittyvän aiesopimuksen
Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen ja Tampereen pormestari Lauri Lyly.

- Koko maakunnan näkökulmasta kannattaa satsata yhteen hakemukseen ja rakentaa monipuolinen ja vahva yhteistyöohjelma. Kaupungeilla on jo vahva yhteys kulttuuritarjonnan ja niihin liittyvien investointien kehittämisessä sekä saavutettavuuden parantamisessa, pormestari Lauri Lyly perustelee yhteistyösopimusta.

Kumpikin kaupunki on jo aiemmin ilmoittanut osallistuvansa hakuun. Mänttä-Vilppulassa asiasta päätettiin syksyllä 2016 ja Tampereella hakuun lähteminen vahvistettiin kaupunginhallituksessa 28.5.2018. Molemmat kaupungit olivat mukana myös vuoden 2011 kulttuuripääkaupunkihaussa.

- Hakuprosessilla luomme ainutlaatuisen ja vaikuttavan yhteistyön kaupunkien välille useaksi vuodeksi eteenpäin. Kulttuuri- ja taidetapahtumiemme kansainvälisen näkyvyyden kehittäminen vahvistaa merkittävästi matkailuelinkeinojamme, täsmentää kaupunginjohtaja Markus Auvinen

Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku tehdään aina päähakijakaupungin nimellä. Viimeaikaisissa hauissa menestyneet kaupungit ovat rakentaneet ohjelmaansa vahvaa alueellista ja maakunnallista ulottuvuutta. Haun menestymisen edellytyksenä on lisäksi ollut kansainvälinen saavutettavuus, uskottava toteutusbudjetti ja organisointi sekä kaupunkikeskustojen infrastruktuurin kehittämishankkeet.

Tavoitteena on valmistella päähakijakaupunki Tampereen nimellä hakemus, johon molemmat kaupungit rakentavat näkyvän sisältökokonaisuuden tukeutuen omiin vahvuuksiinsa. Mänttä-Vilppula on näkyvin pääkuntakumppani. Kumppaneiksi voidaan ottaa ja toivotaan myös muita Pirkanmaan kaupunkeja tai kuntia.

Tampere ja Mänttä-Vilppula tekevät hakemuksen valmistelusta tarkennetun yhteistyösopimuksen 31.10.2018 mennessä. Molemmat kaupungit vastaavat itse omista hallinnollisista kuluistaan. Varsinaisesta toiminnasta aiheutuvista kuluista, valmistelukustannuksista ja vastuista sovitaan tarkennetussa sopimuksessa.


Lisätietoja

Sivistyspalvelujen johtaja
Lauri Savisaari
puhelin 040 801 6081
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Hanna Leppänen