Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ohjelmistorobotti käsitteli aamu- ja iltapäivätoiminnan hakemukset

Julkaistu 18.6.2018 8.00

Tamperelaiset vanhemmat, jotka ovat alkukesästä hakeneet lapselleen paikkaa aamu- ja iltapäivätoimintaan, ovat voineet saada ohjelmistorobotin tekemän päätöksen.

Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelmassa kokeiltu ohjelmistorobotti koodattiin tekemään myönteiset ilmoitukset huoltajille. Noin 90 prosenttia aamu- ja iltapäivätoiminnan hakemuksista oli myönteisiä.

Ohjelmistorobotti tarkisti sähköisistä hakemuksista, onko huoltajilla välttämätön, työssäkäynnistä tai opiskelusta johtuva tarve tai erityinen syy, jonka johdosta lapsi tarvitsee paikkaa aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Jos valintakriteerit täyttyivät, ohjelmistorobotti lähetti myönteisen ilmoituksen huoltajan sähköpostiin. Jos kriteerit eivät täyttyneet, hakemus ohjautui koulusihteerille käsiteltäväksi.

Aiemmin koulusihteerit käsittelivät jokaisen hakemukset lomake kerrallaan. Aikaa kului sekä lomakkeen käsittelyyn että niiden latautumisen odotteluun. Tänä keväänä ohjelmistorobotti on käsitellyt yli 1 500 hakemusta. Ohjelmistorobotti käsittelee lomakkeet ainakin kolmasosan lyhemmässä ajassa kuin ihminen, eikä robotilla ole työskentelyaikoja, joten se voi työskennellä myös öisin.

- Koulusihteerien manuaalinen työ on vähentynyt automaation myötä. Ohjelmistorobotin ansiosta he ovat voineet keskittyä muihin tehtäviin, projektipäällikkö Marika Korpinurmi Smart Tampere -ohjelmasta sanoo.

Ohjelmistorobotin on toimittanut CGI.

Smart Tampere on Tampereen kaupungin digitalisaatiota ja kestävää kehitystä edistävä kärkihanke.


Lisätietoja

Perusopetuksen rehtori
Marika Korpinurmi
puhelin 040 806 2605
sähköposti [email protected]


Teksti Hanna Porrassalmi